С водосвет и прерязване на лента бе открит новопостроеният пенсионерски

...
С водосвет и прерязване на лента бе открит новопостроеният пенсионерски
Коментари Харесай

Откриха новопостроен пенсионерски клуб в Свиленград

С водосвет и прерязване на лента бе открит новопостроеният пенсионерски клуб „ Александър Кипров ”. 250-те членове на клуба, към този момент могат да употребяват новия си дом на ул. „ Ген. Струков ”. Преди да пререже лентата кметът арх. Анастас Карчев им честити новия клуб и им пожела със здраве да го употребяват дълги години и да провеждат доста хубави прояви в него. Председателят на клуба Калина Диманова благодари на общината и на вложителя за построяването на новата зала. Поздравления и дарове пенсионерите получиха от общинския консултант Георги Илиев, президента на Лайънс клуб „ Свилена “ Христина Карчева, Елена Митева - шеф на Исторически музей - Свиленград, Мария Кирова - началник на Дневен център за възрастни хора " Дълголетие ", ръководителите на други пенсионерски клубове в града. Водосвета отслужи архиерейският наместник отец Константин.

За клубната си активност пенсионерите разполагат с функционално пространно помещение от 180 кв.м на първия етаж на нова съвременна постройка. Обзавеждането и оборудването е от общината, като са основани оптимално положителни условия те да се събират и да поддържат връзка в приятна конюнктура. Обособен е кухненски бокс, а към санитарните пространства е построена обособена част за хора с увреждания. Закупени са 50 разтегателни маси, 200 стола, секция, тв приемник, кафе автомат, диспенсър за вода. Инсталирана е климатична апаратура и е прекарана сигнално-охранителна система.

Клуб „ Александър Кипров ” съществува от 60 години. По-рано се обитаваше в остаряла постройка с потребност от непрекъснати поправки. По самодейност на предходния кмет на общината инж. Георги Манолов на мястото на остарелия клуб бе построена новата постройка. След извършен конкурс свиленградското сдружение „ Глобъл Гейм ” построи обекта за своя сметка, като даде на общината първия етаж за потребностите на пенсионерски клуб.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР