С вкарването в дневния ред на Съвета за сигурност на

...
С вкарването в дневния ред на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Кризата Русия - Украйна стигна глобално ниво

" С вкарването в дневния ред на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на рецесията Русия - Украйна въпросът се изкарва на световно равнище и по този начин Съединени американски щати и западните демокрации желаят да осведомят международната общност защо става дума, с цел да се отстрани голямото количество спекулации. Ако световното равнище е умерено, доста по-лесно могат да се овладеят рецесии с районен аспект ", сподели пред проф. Румен Кънчев, специалист по интернационална сигурност и геополитика.

Той акцентира, че в днешно време към този момент е мъчно да се пресмятат параметрите и балансите на стратегическата непоклатимост, а " това е най-важният въпрос ".

" Не считам, че Европа е настрана от разговора, тъй като членовете на НАТО са съвсем членове и на Европейски Съюз. Въпросът е за европейската защита. Преди години се реши, че не е належащо Европа да има две отбранителни системи и взеха решение, че НАТО ще бъде главната отбранителна система за всички европейски страни. В последните години се слага този въпрос като част от тематиката за стратегическата еднаквост на Европейски Съюз, т.е., Европейски Съюз да има своя, самостоятелна от Съединени американски щати еднаквост в региона на защитата. Не мисля, че Европейски Съюз е лишен от еднаквост ", разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР