С високоскоростен влак разстоянието между Анкара и Измир ще се

...
С високоскоростен влак разстоянието между Анкара и Измир ще се
Коментари Харесай

Високоскоростен влак ще изминава разстоянието между Анкара и Измир за три часа и половина

С високоскоростен трен дистанцията сред Анкара и Измир ще се изминава единствено за 3 часа и половина, вместо 14 ч. Това заяви министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Абдулкадир Уралоглу, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк и Българска телеграфна агенция. Продължава реализацията на плана за високоскоростната линия Анкара – Измир, като досега са приключени 62,9 на 100 от плана, сподели Уралоглу. 

Той посочи, че жп линията Анкара – Измир ще бъде дълга 624 км и дистанцията ще се изминава единствено за три часа и половина. В момента сред турската столица и егейския град също има жп връзка, като линията е с дължина  824 км и се пътува 14 часа. Министър Уралоглу сподели също, че с откриването на новата високоскоростна жп линия ще бъде понижено доста и времето за пътешестване от Анкара до западния град Маниса (от 11 часа и 45 минути на 2 часа и 50 минути).

Високоскоростни влакове се движат по няколко посоки в Турция, в това число по линията Анкара – Истанбул. Разстоянието от турската столица до Истанбул се изминава за малко над четири часа. Влакът развива до 270 км/ч, само че в региона на Истанбул се движи с по-ниска скорост. В момента се разрабова план за високоскоростен трен сред Анкара и Истанбул, който ще се движи към този момент с 350 км/ч. и ще изминава дистанцията сред двата града за 80 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР