С викове Оставка, България и Ние сме на протеста заради

...
С викове Оставка, България и Ние сме на протеста заради
Коментари Харесай

Протест вижда кафява коалиция“ в СО заради алея с име Героите на Украйна“

С крясъци " Оставка ", " България " и " Ние сме на митинга поради България " към 250 жители и представители на три партии - " Възраждане ", групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет и Национално придвижване " Хан Кубрат " се събраха пред постройката на Столична община в София.

Протестиращите се афишират против повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура и именуването на пространства на " Героите на Украйна " и " Борис Немцов " в квартал " Изток ", които регионалният шеф на София град анулира като незаконосъобразни.
 Украинското знаме паралелно до българското на фасадата на столична община Обновена
Украинското знаме паралелно до българското на фасадата на столична община

Решението бе признато с 36 гласа " за " и 14 " срещу "

Борис Цветков от групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет съобщи за News.bg, че да се кръсти някаква кучешка градинка до бул. " Драган Цанков " е безусловно двуличие , като се изключи че е и нелегално. Ако желаят да кръстят някакви улици, си има ред, а самата промяна на имена на улици съставлява стеснение за жителите, защото ще би трябвало да се сменят адресни регистрации, посочи той.

Защо София и ръководещото болшинство не разрешат нито един проблем, а се занимават с имена , запита Цветков. Той изброи същинските и основни тематики на столицата - близо 10 000 чакащи деца за място в детските градини и ясли, като нямат право и обезщетения, в случай че не бъдат признати. Нито един главен проблем на София не е позволен, а се занимават с противозаконни неща , възмути се Цветков.
 Българска социалистическа партия - София апелира решението за издигане на украинското знаме пред Столична община
Българска социалистическа партия - София апелира решението за издигане на украинското знаме пред Столична община

Оспорват също пространства в София да се споделят " Героите на Украйна " и " Борис Немцов "

Според него да се вее украинското знаме на фасадата на Столична община също е нелегално . А и подвеждащо - " Има хиляди украински бежанци тука и като видят украинското знаме на фасадата на Столична община, могат да си помислят, че това е консулство. Как по този начин на обществена общинска благосъстоятелност ще се позволи да се вее непознато знаме ? Има си ред по кое време на президентство, на Народното събрание и на Министерски съвет - може и това е, когато идват делегации, с открит ред, уточни Цветков.
 Вътрешна македонска революционна организация се обиди на ГЕРБ в Столична община поради Украйна
Вътрешна македонска революционна организация се обиди на ГЕРБ в Столична община поради Украйна

Карлос Контрера упрекна партиите в СОС в двуличие

Той прикани ръководещите в общината да изпълнят задачата, поради която хората им заплащат заплатите, да вземат решение общински въпроси, а не както ще се случи - " Днес отново 4-5 часа ще спорят за прекосяването на улиците в София. "

Цветков е на мнение, че една сериозна община би трябвало да оказва помощ на хората в потребност, без значение за кого става въпрос - за български, ромски и украински деца за място в детските градини и ясли.

Според Борис Цветков в София се образува " кафява коалиция " сред ГЕРБ и Демократична България , която е взела противозаконните решения за кръщаването на улици в София " Героите на Украйна " и Борис Немцов. В страната има разминаване - в две от партиите в обединението са подготвени да поддържат военна помощ за Украйна. Позицията на Българска социалистическа партия е, че всякакво изпращане на оръжия усилва жертвите и удължава войната .
 Областният шеф на София върна преименуването на улици към Руското посолство
Областният шеф на София върна преименуването на улици към Руското посолство

Не е утвърдено и решението на СОС украинският байрак да се вее на фасадата му

" Трябва да желаеме демилитаризация, махането на оръжията и прекъсването на военните дейности. Трябва да настояваме за мир, а не за война . Решението за прекъсване на войната е да се спре пращането на оръжия и боеприпаси, а не противоположното - да се изпращат изключително оръжия, които убиват още хора ", сподели още Борисов Цветков.

Народният представител от " Възраждане " Петър Петров също участва на митинга и отхвърли аргумента, че преименуване се прави в доста страни от Европа.

" Ние не сме Европа, а сме България и сами би трябвало да решаваме по какъв начин да управляваме живота си ", сподели Петров.

Според него би трябвало да се участва на съвещанието на общинския съвет и да се покаже на ГЕРБ, Демократична България и патриотите, че тяхната позиция не показва позицията на всички жители на столицата, посочи Петров. " Възраждане " не са срещу да се окаже помощ на Украйна, само че са срещу да се изпраща военна помощ. Решението за преименуване на улици в София е голословно, нестимулирано и не съблюдава буквата на закона , уточни Петров.

Припомняме, че имаше и още едно предложение на самостоятелния общински консултант Методи Лалов. То беше да се преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР