С входен билет, който може да се свива и пуши,

...
С входен билет, който може да се свива и пуши,
Коментари Харесай

Нов музей на канабиса посреща посетители в Загреб

С входен билет, който може да се свива и пуши, нов музей на канабиса в Хърватия предлага справочник през опияняващата история на растението, включващ оди на реге музиката и стоунър филми (чийто сюжет се върти към използването на марихуана), оповестява Агенция Франс Прес.

Музеят се намира тъкмо против полицейски сектор в Загреб и е следващата чудата сбирка от експонати в хърватската столица, където към този момент бяха открити музей на махмурлука, музей на разрушените сърца и музей на 1980-те години.

" Растението участва в историята на човечеството при съвсем всички цивилизации и безспорно заслужава музей ", изяснява притежателят Твъртко Крачун.

В музея посетителите имат опцията да се срещнат с хилядолетната история на индийския коноп посредством видеоматериали, плакати и изложбени експонати.

Смята се, че за първи път канабисът е обработен в Централна Азия преди към 10 хиляди години. Днес растението има хиляди приложения - в производството на масла, брашна, козметика, храна за животни, в текстила, строителните материали, научава посетителят на експозицията.



В музея има и палатка, оборудвана със специфични лампи, където образно е показан процесът на развъждане на растението.

" Това са неща, които в никакъв случай няма да научите в учебно заведение ", споделя Крачун.

По думите му е чисто съвпадане, че музеят се намира единствено на хвърлей разстояние от полицейския сектор. Входът му е безвъзмезден за чиновници на вътрешното министерство, опазването на здравето и земеделието, които дават отговор за регулацията на канабиса.

В страната марихуаната е разрешена единствено за медицински цели. Хърватия позволява покупката на канабис със наличие под 0,2 % на тетрахидроканабинол.

Музеят предлага във фоайето си огромно многообразие от известни легални артикули с канабидиол, в това число питиета, масла и спрейове, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР