С вход свободен и богата програма, която включва и детска

...
С вход свободен и богата програма, която включва и детска
Коментари Харесай

Вход свободен и богата програма днес в парк-музен Вл. Варненчик

С вход свободен и богата стратегия, която включва и детска работилница, през днешния ден Парк-музей на бойната дружба – 1444 година „ Владислав Варненчик “ ще означи 575 години от борбата при Варна, припомня Moreto.net.

Честванията ще стартират от 10.30 часа с боен обред на Военноморските сили на Република България и отслужване на заупокойна молитва в памет на починалите християнски воини.

Между 11.00 и 15.00 часа всички деца ще могат да се включат в „ Работилница за славни рицари “, където ще рисуват на тематика „ Битката при Варна “ или ще оцветяват детайли от рицарското въоръжение и снаряжение. Оръжие от епохата – боздугани, брадви, бомбарда, копия, мечове и други, ще видят посетителите в галерия с експонати от фонда на Националния военноисторически музей, отдадена на борбата при Варна.

Програмата ще продължи с двудневна интернационална научна конференция „ Походите на Владислав Варненчик (1443 – 1444), в която български и задгранични експерти ще показват най-новите научни разработки по тематиката. Заседанията са отворени за аудитория, като е обезпечен превод на български и британски език.

Програмата за деня:

10.30 ч. – Официална гала (военен обред, заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя);

11.00 – 15.00 ч. – Работилница за смели рицари – ателие за изобразяване със Сдружение „ Арт – Визия “;

13.30 ч. – Откриване на галерия, отдадена на годишнина от борбата при Варна;

14.30 – 17.00 ч. – Международна научна конференция: „ Походите на Владислав Варненчик (1443 – 1444) в подтекста на историята на Централна и Източна Европа “

Конференцията продължава и на следващия ден, 11 ноември, като входът за музея още веднъж ще е безвъзмезден. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР