С възхвали за разработването на ядрени оръжия в Северна Корея

...
С възхвали за разработването на ядрени оръжия в Северна Корея
Коментари Харесай

Северна Корея чества 10 години власт на Ким Чен-ун

С възхвали за създаването на нуклеарни оръжия в Северна Корея празнуват 10-годишнината от възкачването отпред на ръководещата Корейска трудова партия на Ким Чен-ун.

Счита се, че Ким е поел властта с назначението му на поста висш главнокомандващ на въоръжените сили след гибелта през декември 2011 година на неговия татко Ким Чен-ир. Днес се означават 10 години, откогато по-младия Ким беше определен за висш водач на партията и страната. Тоталитарната страна е ръководена от семейство Ким през цялата си история.

В тирада на народен протест през вчерашния ден Чхуе Рьон-хе, член на Президиума на Политическото бюро на Централния комитет на КТП и един от най-висшите чиновници на Ким, насочи похвали към севернокорейския водач, наричайки го " талантлив мъдрец и теоретик, незабравим общественик и неповторимо популярен пълководец ".

Цяла седмица ще продължат тържествата в една от най-бедните страни, в която огромна част от популацията гладува. Като в петък ще бъдат маркирани 110 години от рождението на Ким Ир-сен - създателя на Северна Корея и дядо на Ким Чен-ун. На сателитни изображения от търговски спътници се вижда, че севернокорейски войски упражняват за боен церемониал, който може би ще се състои тази седмица. Според анализатори има признаци, че Северна Корея може би ще показва междуконтиненталните си балистични ракети (МБР) на събитието.



Миналия месец Северна Корея провокира паники в Сеул, Токио и Вашингтон, откакто организира пълномащабен тест на МБР за първи път от 2017 година, с което постави завършек на самоналожен мораториум върху сходни проби. Нови строителни действия бяха видяни на полигона за нуклеарни опити на Северна Корея, което провокира опасения, че тя скоро би могла да взриви оръжие за първи път от 2017 година Миналата седмица Северна Корея съобщи, че е срещу войната, само че няма да се колебае да употребява нуклеарните си оръжия, в случай че бъде атакувана от Южна Корея.

Под ръководството на Ким Чен-ун Северна Корея организира четири от шестте си нуклеарни опита и създаде големи МБР, които по оценки на анализатори биха могли да нанесат удар на всички места на територията на Съединени американски щати. Въпреки че е бил изправен пред невиждани компликации, Ким е сложил началото на нова епоха за Северна Корея като могъща социалистическа страна, която процъфтява и се развива независимо и разчитайки на личните си сили, сподели Чхуе.

Ким се зарече да усъвършенства живота на севернокорейците и се опита да ускори севернокорейската стопанската система, само че през последните години тя претърпя огромни съкращения под ударите на интернационалните наказания, ограничения за ограничение на разпространяването на КОВИД-19 и неприятни метеорологични условия. Агенции на Организация на обединените нации предизвестиха за опция от филантропична рецесия.

Вчера държавни медии показаха необичаен нов формален портрет на Ким и оповестиха, че музей в Пхенян е разкрил нова галерия, представяща достиженията на неговото " безсмъртно управление ". Десетата годишнина е един прелестен миг за Ким да се опита в допълнение да ускори култа към личността си ", написа в " Туитър " Колин Звирко, кореспондент-анализатор за " Ен Кей нюз ", който следи Северна Корея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР