С V.MO, Volkswagen Group China представя първия прототип на пътнически

...
С V.MO, Volkswagen Group China представя първия прототип на пътнически
Коментари Харесай

VW Group China показва пътнически дрон - видео

С V.MO, Volkswagen Group China показва първия първообраз на пътнически дрон, който попада в новата категория eVTOL. eVTOL значи „ електрически аероплан с отвесно политане и кацане “ и се отнася за самолети с електрическо задвижване, които могат да изхвърчат и кацат отвесно.

С тази разработка VW желае да постави нова основа в създаването на изцяло електрически и устойчиви самостоятелни концепции за подвижност. За задачата през 2020 година Volkswagen Group China започва план „ Вертикална подвижност “ за създаване на решения за подвижност за бъдещето. Това включва и пазара на градска въздушна подвижност и разширението на градския превоз от автомобилния към въздушното пространство.

След интензивни проучвания, планиране и развойна работа, развойният екип към този момент е създал първия си първообраз за тестване във въздушното пространство - V.MO. Неговият прякор „ Летящият тигър “ освен отразява привлекателната му черно-златна ливрея, само че и въвеждането му в годината на Тигъра.



Концепцията на прототипа се основава на съществуващи решения за самостоятелно шофиране и батерийни технологии за подвижност без излъчвания. Моделът е планиран в настройка X-wing, с дължина 11,2 м и обсег на крилата 10,6 м. Има осем ротора за покачване и два ротора за задвижване.

Групата ще организира серия от летателни проби за техническа оптимизация през тази година. Предвижда се усъвършенстван първообраз да приключи спомагателни тестови полети до края на лятото на 2023 година В окончателния си тип дронът може да транспортира четирима пасажери и техния багаж на разстояние до 200 км.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР