С упрек към премиера в зависимости, лидерът на БСП Корнелия

...
С упрек към премиера в зависимости, лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова упрекна премиера в тежки зависимости по повод избора на Гешев

С укор към премиера в зависимости, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява в коридорите на праламента решението на прецидента да върне кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Според нея няма политически претекстове в решението му, а конституционни. " Той извърши дадената му от Конституцията опция ", съобщи тя и употребява случая да напомни позицията на Българска социалистическа партия, изразена преди 3 месеца, че " съревнование с един участник не е същинско съревнование и че единственият човек, който можеше да обезпечи същинско съревнование е министър председателят Борисов ". Надявахме се, акцентира тя - Борисов да прояви здрав разсъдък и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му разрешиха тази храброст. За нас той е участник в сделката за издигане на един единствен претендент ", съобщи Нинова. " Българска социалистическа партия в такива сделки не взе участие и законът не ни дава право нито да предлагаме, нито да влияем в процеса ", добави тя. 
Обръщайки се към водачите на другите партии Нинова прикани: " Не упражнявайте партиен напън върху членовете на Висш съдебен съвет за партийни, стопански или персонални ползи. Те са висши магистрати и би трябвало да работят водени само от закона, вътрешните си убеждения и съвестта си. Нека те да решат оттук насетне по какъв начин да действат ".
Запитана дали ще пусне на среща при премиера хората, които през вчерашния ден разгласи, че били репресирани от властта, откакто той съобщи подготвеност персонално да се заеме със случа, в случай че има такова нещо, Нинова бе безапелационна: „ Тези плоски номера – не на нас! “ и разясни: „ Човекът, който сътвори този модел, който изпраща държавните институции на тези инспекции и за това мачкане, в този момент се явява избавител. Този номер го играе 10 години. Не на нас тези номера! Той ги праща, той ще ги избавя – някъде другаде да ги играе тези “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР