С удобствата, които ни предлагат технологиите в днешно време, електронното

...
С удобствата, които ни предлагат технологиите в днешно време, електронното
Коментари Харесай

Кои са най-сигурните начини за плащане и как да се предпазим?

С удобствата, които ни оферират технологиите в днешно време, електронното разплащане се употребява все по-често. То обаче крие и своите опасности, изключително в случай че не взимаме поради някои ограничения за сигурност.

И поради че към този момент съществуват различни благоприятни условия за онлайн заплащане, е напълно естествено всеки от тях да има преимущества и дефекти. Полезно е обаче също по този начин да сме наясно кои са най-сигурните способи да си пазарим от уеб сайтове.

Кредитна карта

Кредитните карти са една от най-сигурните варианти за онлайн покупки, защото са добре предпазени против измами от издателя на картата. Те разрешават да следим заплащанията и неотложно да докладваме, в случай че засечем неоторизирани интензивности.

За да сме сигурни, че сме предпазени, не трябва да употребяваме кредитните си карти за заплащане в съмнителни уеб сайтове. Целия номер на картата е добре да вписваме единствено при заплащане на страницата на оторизиран търговец.

PayPal

Ако уеб сайтът, от който пазарим, има опцията за заплащане с PayPal, може да се възползваме. Услугата пази финансовата ни информация и стига да не вършим грешката да изпращаме пари на непознати, можем да разчитаме, че сме предпазени при положение на машинация.

Добра концепция е да свържем PayPal с кредитната си карта, а не непосредствено с банковата си сметка. По този метод сме най-защитени при заплащане.

Apple Pay/Google Pay

Безконтактното заплащане с мобилно устройство също се счита за сигурен способ, защото детайлите от картата остават скрити за търговеца.

В същото време имаме удобството да плащаме безусловно с едно придвижване и оптимално бързо, написа Lifestile.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР