С удължаването на действието на Бюджет 2022 няма да има

...
С удължаването на действието на Бюджет 2022 няма да има
Коментари Харесай

Вицепремиерът Лазаров: Социалните плащания са гарантирани с удължаването на действието на Бюджет 2022

С удължаването на действието на Бюджет 2022 няма да има понижени обществени заплащания, някои от тях ще се усилят.

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на брифинг след изключителното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. На него обществените сътрудници разискаха плана на Закон за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

Законопроектът дава опция да бъдат изплащани увеличените социалноосигурителни заплащания от юли и октомври 2022 година и през 2023 година, акцентира министър Лазаров. Той даде образец и с финансовата поддръжка по Закона за хората с увреждания, която следващата година ще бъде увеличена с 22% по отношение на тазгодишните й размери.

Проектът на Закон за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година съдържа поредност от регламенти в обществената сфера, които ще дадат опция от началото на идната година да бъдат осъществени редица стратегии. Те са част от дейната политика на пазара на труда със важен публичен и обществен резултат. Предвидена е опцията да бъдат изплащани и други увеличени заплащания, означи министър Лазар Лазаров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР