С учудване установих, че президентът е атакувал публично тази разпоредба,

...
С учудване установих, че президентът е атакувал публично тази разпоредба,
Коментари Харесай

Антоанета Цонева разконспирира Радев: Атакува тестове в Конституцията, за които пледирал през 2019

„ С удивление открих, че президентът е атакувал обществено тази наредба, която приехме в измененията в Конституцията – българи с двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители “.

Тя напомни за негова аудиенция през септември 2019 година в Ню Йорк и през октомври във Виена на среща с българските общности в чужбина. В отговор на репортерско запитване можем да прочетем в медиите следното: „ президентът прикани българите да поддържат концепцията му българите с двойно поданство да могат да вземат участие дейно в ръководството на страната “, а самият президент споделя напълно скоро: „ ще връча тази самодейност стимулирано на българския парламент, уповавам се да я поддържат “, добави тя.

По думите ѝ той е желал да направи още една крачка напред – да употребява правото си на конституционна самодейност по тематиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес министърът на правораздаването Атанас Славов постави държавния щемпел под промените и допълненията в Конституцията, дефинитивно гласувани от Народното събрание на трето четене през днешния ден със 165 гласа „ за “.

Под промените в главния закон бе положен аленият восъчен изпъкнал щемпел в наличието на заместник-министър Георги Николов, началника на политическия кабинет на министъра Борислав Ганчев и посетители.

„ Очевидно президентът е заинтригувано лице в тази обстановка и няма по какъв начин да чакаме той обективно да прави оценка какво е решено във връзка с служебните държавни управления “. Така разяснява реакцията на президента Румен Радев и отправените от него рецензии министър председателят Николай Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР