С цялата условност на тази дългосрочна прогноза, чиято сигурност вече

...
С цялата условност на тази дългосрочна прогноза, чиято сигурност вече
Коментари Харесай

Синоптик от НИМХ разкри кога точно ще вали сняг през декември и ще имаме ли бяла Коледа!

С цялата конвенционалност на тази дълготрайна прогноза, чиято сигурност към този момент излиза от рамките на този тип прогнози, към този момент наподобява, че към Коледа ще има един интервал, в който няма да вали сняг, само че няма да е доста студено. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " синоптикът на Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова, представена от " Флагман ".

" Днес и на следващия ден времето ще е безшумно и умерено. Вероятността за мъгли е доста огромна, изключително трайни ще са те в Дунавската низина. Около средата на седмицата чакаме повече динамичност напразно ", добави тя.



" Сняг ще вали през интервала 8-12- декември, по-късно към 19-23-и декември и към самия завършек на годината. За интензивността на преваляванията толкоз напред не можем да приказваме. Снеговалежите в средата на седмицата ще са най-вече слаби и то основно от дъжд. Възможни са заледявания и поледици.
При всички положения ще има и дъжд и сняг. Много постоянно дъждът стартира от дъжд и към този момент със захлаждането и прекосяването на леден фронт се образува сняг ", добави синоптичката.   " Има възможност при започване на другата седмица да има повече сняг по планините и по-интензивни превалявания там ", приключи тя.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР