С цел осигуряване на максимално достъпна комуникация с гражданите, временният

...
С цел осигуряване на максимално достъпна комуникация с гражданите, временният
Коментари Харесай

НОИ откри горещ телефон за промените в пенсионното законодателство

С цел обезпечаване на оптимално налична връзка с жителите, краткотрайният телефон ще се обслужва от специалисти по пенсионни въпроси в териториалните поделения на Национален осигурителен институт в цялата страна. С консултациите си те ще допълват услугите, предоставяни посредством единния телефонен номер 0700 14 802 от Контактния център на институцията.

Разговорите с Контактния център на Национален осигурителен институт от закрепена мрежа са на цената на един градски диалог за цялата страна. За диалози от мрежа на мобилни оператори, в това число и интернационалните, се заплаща цената на диалога според от абонаментния проект на лицето.

Анализът на натовареността на операторите в Контактния център на Национален осигурителен институт демонстрира, че през 2021 година общият брой на обработените позвънявания приближава 192 000. Най-голям брой позвънявания са свързани с болнични и майчинство – малко над 35% от контактите. От изискванията за разпределяне и погашение на пенсиите са се интересували 27% от питащите. Също толкоз са задали бързи уточняващи въпроси. Малко над 8% от обадилите се са потърсили информация по отношение на компенсациите за безработица, а други 3% са имали въпроси по отношение на електронните услуги на Национален осигурителен институт, оповестява още БГНЕС.

Над 85% от запитванията са получили решение още с първото свързване с центъра, като междинната дълготрайност на един телефонен диалог е към три минути и половина, демонстрират още статистическите данни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР