С цел оптимизиране на Наредба №РД-02-20-2/2021 г. за определяне на

...
С цел оптимизиране на Наредба №РД-02-20-2/2021 г. за определяне на
Коментари Харесай

На среща в МРРБ бяха обсъдени промени в Наредбата за достъпна среда

С цел усъвършенстване на Наредба №РД-02-20-2/2021 година за установяване на условията за досегаемост и повсеместен дизайн на детайлите на наличната среда в урбанизираната територия и на постройките и оборудванията, през днешния ден в Министерството на районното развиване и благоустройството се организира среща, на която бяха разисквани постъпили оферти от браншови и публични организации за възстановяване наредбите на нормативния акт.

В срещата участваха заместник-министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, началникът на ДНСК Влади Калинов, представители на камарите на архитектите, на строителите, асоциация на архитектите и инженерите консултанти, НСОРБ, Омбудсмана на Република България, Министерство на труда и обществената политика, Съюза на инвалидите в България и други

Работната група разиска постъпилите мнения и одобри оферти, систематизирания и допълнения от министерството.

Предвидените промени прецизират условията за обезпечаване на наличен маршрут от наличния вход на постройката до всяко жилище и до пространствата и пространствата за общо прилагане в нови многофамилни жилищни здания или здания със смесено предопределение, както и условията за размерите на балконите/лоджиите в тях. Включено е и определение на „ многофамилна жилищна постройка ".

Всички сме единомислещи, желаеме да променим наредбата, тъй че всички да са удовлетворени и тя да е работеща, съобщи зам.-министър Шишков.

Участниците се схванаха в период до една седмица браншовите организации да показват своите мнения по препоръчаните промени в наредбата, с цел да може в най-кратък период да бъде показан план за нейното изменение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР