С цел да се насърчи професионалното развитие на жените в

...
С цел да се насърчи професионалното развитие на жените в
Коментари Харесай

Похвално! Във Варна ще помагат на жените да се реализират в морската индустрия

С цел да се насърчи професионалното развиване на дамите в морския бранш и да се преодолее половото неравноправие, насаждано от съществуващите обичайни показа за спецификата на морската специалност, ВВМУ " Никола Йонков Вапцаров “, дружно с още пет партньорски организации – HELMEPA (Гърция), Militos Consulting S.A. (Гърция), Sea Teach S.L. (Испания), R& DО Limited (Кипър) и Политехническият университет на Каталуния – BarcelonaTech (UPC) (Испания), започват интернационалния план " She4Sea “. Той е отдаден на придобиването и развиването на така наречен меки умения, групирани в следните три сфери на подготвеност: водачество, предприемачество и резистентност, научи Varna24.bg.

Основните цели на плана са:

- Да обезпечи на безработни дами подобаващ набор от умения за реализацията им в три морски бранша: морски туризъм, лов на риба и аквакултури и мореплаване.

- Да обезпечи на дами, заети в морската промишленост, умения за гонене на действителни управнически и лидерски функции.

- Да обезпечи принадлежности и методологии за професионално обучение и образование (ПОО), съобразени с развиването на меките умения на дамите.

- Да направи морските специалности и предприемачеството привлекателни като печеливша кариера за дамите посредством тъждество сред половете в основни умения и пълномощия.

Основната целева група са дами (особено безработни), които желаят да продължат кариерата си в трите гореспоменати морски бранша. Второстепенните целеви групи включват учащи организации в професионално развиване и предприемачество в морския бранш, организации, насърчаващи заетостта на дамите, предприемачеството и водачеството, както и работодатели в морската промишленост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР