С цел да намали стреса и тревожността, породили се у

...
С цел да намали стреса и тревожността, породили се у
Коментари Харесай

БЧК предлага психологическа подкрепа чрез своя онлайн чат

С цел да понижи напрежението и тревогата, породили се у доста хора вследствие на пандемията от COVID-19, Българският Червен кръст предлага психическа поддръжка посредством своя народен онлайн чат. Той е наличен на на организацията за всеки, който има потребност да показа своите терзания и безпокойствие. Специалисти по психосоциална поддръжка ще организират директна консултация в чата всеки работен ден от 12:00 до 14:00 часа. Към тях ще може да се изпращат известия и въпроси когато и да е, като в границите на посочените часове всеки, отправил своето питане, ще получи отговор.
Онлайн чатът е една от основните интензивности по програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 “ на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и изпълнявана от БЧК. Чрез него, с изключение на да потърсят поддръжка, жителите могат да получат и психическа консултация. Така съветник от екипа на БЧК ще се свърже персонално с всеки нуждаещ се и ще му даде информация за дипломиран психолог. Консултациите са безвъзмездни, като е належащо само да се попълни декларация за предпочитание за присъединяване.
„ Настоящата обстановка на обществена изолация и социална неустановеност има доста отражение върху психическото здраве на хората. Затова една от нашите най-важни цели е да помогнем на българите да се оправят със напрежението и терзанията, присъщи за тези необикновени времена – показа Деница Баръмова – координатор на програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 “. – Заедно с това, посредством осведомителната акция „ Направи го за тези, които обичаш “ се стараем и да предоставяме настояща и надеждна информация на жителите, с цел да бъдат добре осведомени и да не се подвеждат от подправени вести. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР