С тропане по банките и скандирания Таня, вън! депутатите от

С тропане по банките и скандирания Таня, вън! депутатите от ...

Ананиев си излезе от парламента, ГЕРБ и СДС скандираха Таня, вън!

С тропане по банките и скандирания "Таня, вън!" депутатите от ПГ на ГЕРБ и СДС принудиха председателстващата заседанието Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри,вън!" да прекъсне заседанието и да свика спешно председателски съвет.
Министърът на финансите Кирил Ананиев, който трябваше да бъде изслушан, стоеше прав дълго време и накрая си тръгна. Дончева многократно покани Ананиев да отговаря, но не можа да надделее над шума в залата.
"Министърът ще дойде ли да отговаря", попита тя, накрая прекъсна заседанието за 10 минути и свика Председателски съвет на парламента.
Напрежението възникна след като Дончева обяви, че вицепремиерът Томислав Дончев няма да бъде изслушан по плана за възстановяване. Тя заяви, че думата ще му бъде дадена, но не сега.
Димитър Главчев от ГЕРБ - СДС излезе на трибуната и поиска процедура по начина на водене. "Искам да дадете думата на Томислав Дончев, който да запознае залата с плана за развитие", каза Главчев.

Ето кои са новите зам.-председатели на парламента Ето кои са новите зам.-председатели на парламента
Депутатите избраха Цвета Караянчева, Виктория Василева, Кристиан Вигенин, Мукаддес Налбант, Атанас Атанасов и Татяна Дончева бяха избра...
Татяна Дончева му каза, че вицепремиерът Дончев ще получи думата, но в момента има точка, която е следващата.
"Министрите могат да вземат думата по всяко време", отвърна й Димитър Главчев. Дончева му отговори, че той така тълкува правилника.
След това ГЕРБ - СДС започнаха да скандират "Мафия" ,"Оставка" и "Таня, вън!", а Татяна Дончева каза, че не се притеснява от това и ги призова да си съберат мнозинството.
Безредиците в залата обаче доведоха до прекъсване на заседанието.

Източник: actualno.com