С три за щастие започна работата на законодателния орган. От

...
С три за щастие започна работата на законодателния орган. От
Коментари Харесай

С три за щастие започна работата на парламента

С три за благополучие стартира работата на законодателния орган. От третия път с кворум от 121 депутатите започнаха работа .

Първоначално, депутатите се затрудниха да съберат кворум , с цел да започва работата на законодателния орган. Само 111 законотворци пристигнаха на време на работа , преди първият опит. Цвета Караянчева даде 10 минути отмора.

И вторият опит за събиране на кворум се провали . 116 депутати пристигнаха на работа . С нова отмора, те чакаха финален, трети опит.

По проект в дневния ред на Народното събрание влиза Закон за киберсигурност , който има за цел в националното законодателство да бъдат въведени условията на европейска инструкция. Законът урежда дейностите по организацията, ръководството и контрола на киберсигурността, включително всички действия и планове по киберотбрана и по противопоставяне на киберпрестъпността.

Със закона се основава система за киберсигурност. Предвидено е тя да бъде част от системата за отбрана на националната сигурност . Управлението и организацията на системата се реализира от Министерски съвет, а за подкрепяне на действия към държавното управление се основава Съвет по киберсигурност. Председател на този съвет е заместник-министър ръководител, избран от премиера.

 Депутатите събраха най-малък кворум в пленарна зала
Депутатите събраха най-малък кворум в пленарна зала

Редиците на алените са празни

Припомняме, от към месец националното заседание се затруднява да събира кворум .

На 29 септември Българска социалистическа партия бе измежду народа и кворум в Народното събрание нямаше. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи тогава, че отсъстващите депутати ще останат без заплати .

Компромис тя планува единствено за тези, които отсъстват по уважителни аргументи .

 Депутатите не събраха кворум
Депутатите не събраха кворум

Караянчева е разочарована, зарече се отсъстващите да не получат заплати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР