С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до

...
С траурна процесия от сградата на Министерство на отбраната до
Коментари Харесай

България се прости с началника на отбраната ген. Андрей Боцев

С траурна върволица от постройката на Министерство на защитата до Централния боен клуб армията през днешния ден отдаде респект към началника на защитата военачалник Андрей Боцев .

Ген. Боцев умря на 60-годишна възраст в четвъртък след малко боледуване.

 
 БГНЕС

Към траурната върволица, в която взе участие тежко военно снаражение, се причисли министърът на защитата Красимир Каракачанов. В Централния боен клуб да се простят с ген. Боцев пристигнаха президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Напусна ни един заслужен български военачалник. Той се утвърди като един извънредно високо квалифициран и офицер и пълководец. Той се грижеше за своите подчинени като татко. Беше честен, почтен и непосредствен. Има неоспорим принос за развиването на въоръжените ни сили ", сподели президентът Румен Радев и съобщи, че за него е било чест да работи с ген. Боцев.
 
 БГНЕС

Генерал Андрей Боцев ще бъде заровен в родния си Гоце Делчев в понеделник.

Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 година в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание военачалник е почетен на 18 април 2018 година Той бе шеф на защитата от 8 март 2017 година до последния си час.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР