С този бюджет не могат да бъдат решени проблемите на

...
С този бюджет не могат да бъдат решени проблемите на
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Правителството да покаже ревизията на служебния кабинет, Радев имаше план да влезе в местната власт

" С този бюджет не могат да бъдат решени проблемите на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, които основателно стачкуват. Може би ще бъдат открити запаси за заплатите им. Трябва да се промени матрицата в силовия бранш. Години наред по една и съща матрица се предлага бюджет, съгласно който 90% от средствата отиват за чиновниците. Трябва да се усилят средствата, само че след промяна. Има насъбрана тежка администрация. В провинцията да вземем за пример изнемогват поради диспропорцията. Няма потребност от съкращения, а от вътрешно преформатиране. Има прекомерно доста " чантаджии ". Нека да не жонглираме с числата, само че на този стадий мисля, че 100 млн. лева могат да се намерят, само че и служителите на реда са длъжници на българското общество ". Това съобщи пред Нова ТВ съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

" Президентът се съпротивяваше с всички сили да не бъде основано държавно управление. Като отидохме в президентството, демонстративно стискаше досието, не я пускаше и не се ръкува с нас даже. Той не желае да се съгласи с това, че не е на власт. За 40 дни не е споделил една добра дума за кабинета, който е на България. Денков разпореди проверка на разноските министрите от служебния кабинет. Искам да насочва рецензия към актуалното държавно управление. Нека да забележим тези резултати, да бъдат докладвани в Народното събрание. Мнозинството беше основано доста мъчно. Промените, които би трябвало да се вършат, се договарят, тъй като нямаме съдружно съглашение. Много се спекулира с оръжията за Украйна. Даваме каквото можем. БТР-ите които пращаме, са ръждясали и забравени от 30 години в склад и някой може би чака да ги нареже за скрап. Президентът спекулира, няма заплаха за националната ни сигурност ", сподели още ген. Атанасов.

" Зеленски се бори за свободата на народа си и за териториите му. Тук Радев отново измрънка, че визитата не било в съгласие с него. Не знам какво желае. Ние се отнесохме държавнически и направихме държавно управление, с цел да решим проблемите в страната. Няма какво да водиме война с президента. Той просто да разбере, че не е на власт и да се прибере в конституционните си пълномощия. Радев и кохортата му имаха проект Народното събрание да се провали, кабинетът му да ръководи до локалните избори и служебните му министри да станат кандидат-кметове за София, Пловдив и така нататък Важно е да има постоянно държавно управление, което да работи, а не Министерство на вътрешните работи на Радев да провежда локалния избор. Проверих, че на този стадий няма учредения за импийчмънт. Оказва се, че Радев лицемерно е приказвал едно, а служебният му кабинет е предоставял помощ за Украйна ", разяснява съпредседателят на Демократична България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР