С това основно послание премиерът акад. Николай Денков се включи

...
С това основно послание премиерът акад. Николай Денков се включи
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Искаме държавите, изложени на риск от миграционен натиск, да получат навременна подкреп...

С това главно обръщение министър председателят акад. Николай Денков се включи във видеоконферентен диалог с още 12 министър-председатели на държави-членки на Европейски Съюз по въпросите на миграцията, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

 

Целта на срещата беше участниците да координират позициите си по тази тематика преди съвещанието на Европейския съвет на 29-30 юни т.г.

 

Акад. Денков акцентира готовността на България да поддържа всички оферти, които дейно биха облекчили задачата на страните на първа линия, каквато е и нашата страна.

 

„ Трябва да действаме самодейно и да подсигуряваме, че държавите-членки, изложени на риск от миграционен напън, ще получат навременна поддръжка, съответстваща на техните потребности “, съобщи българският министър председател.

 

Той напомни, че през март т.г. е почнало осъществяването на взаимен пилотен план на България и Европейски Съюз, който има за цел да усъвършенства граничния надзор и да предотврати противозаконните прекосявания на външната граница на Съюза на българска територия.

 

Желанието на всички участници в срещата е да намерят устойчиви решения за ръководство на миграцията на равнище Европейски Съюз.

 

На идното съвещание на Европейския съвет те ще подчертаят нуждата от ясно структуриран метод по тематиката както в учредителен, по този начин и във финансов аспект. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР