С топовни салюти и прояви на почит Обединеното кралство се

...
С топовни салюти и прояви на почит Обединеното кралство се
Коментари Харесай

С топовни салюти почитат паметта на принц Филип

С топовни салюти и прояви на респект Обединеното кралство се прости с принц Филип след кончината на брачна половинка на кралица Елизабет Втора, изгубила най-вярната си опора, предадоха международните организации.

Два месеца преди да означи своя стотен рожден ден Единбургският херцог изгасна в Уиндзорския замък в петък сутринта. Кралицата показа дълбоката си тъга за индивида, който беше неин брачен партньор над 70 години и татко на нейните четири деца - Чарлз, Ана, Андрю и Едуард.

От Лондонската кула до двореца в Единбург, от Гибралтар до корабите на Кралския военноморски флот, в който той служи по време на Втората международна война, топовни салюти бяха изстреляни в 11 часа по Гринуич в памет на принц Филип.

Минути безмълвие ще бъдат спазвани преди мачовете на футболната Висша лига в страната. Още от петък вечерта камбаните на Уестминстърското абатство, където се състоя венчавката на кралската двойка през 1947 година, биха 99 пъти - по веднъж на минута в памет на 99-годишния принц.

Портретът на Единбургския херцог, самичък или в наличието на Нейно Величество, с датите 1921-2021, попадат на първа страница на вестниците тази събота. Телевизионните канали трансформираха в незабавен порядък своите стратегии и децата на починалия принц споделиха мемоари в авансово записано предаване на Би Би Си.

Дъщеря му Ана сподели, че принц Филип постоянно е бил отсреща, подготвен да те изслуша и да ти помогне. Веднага след печалната новина за неговата кончина хиляди съболезнователния бяха изпратени от целия свят. В същото време жители се събираха пред замъка Уиндзор и пред Бъкингамския замък, формалната резиденция на кралицата в Лондон, с цел да положат цветя и послания на съпричастност към скръбта на кралското семейство.

Междувременно стана известно от службата, която дава отговор за кралския протокол, че на принц Филип няма да бъде направено държавно заравяне и че неговият ковчег няма да бъде изложен на публиката. Тленните му остатъци ще останат в замъка Уиндзор, преди погребението му в параклиса " Сейнт Джордж ", съгласно традициите и желанието на Негово Кралско Височество. Във времена на пандемия на жителите не се предлага да се събират пред резиденциите на кралските особи, а им се предлага да създадат подаяние в интерес на някоя от благотворителните организации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР