С толкова подробна и толкова хубава рецепта за баница всеки

...
С толкова подробна и толкова хубава рецепта за баница всеки
Коментари Харесай

Любимата точена баница

С толкоз подробна и толкоз хубава рецепта за баница всеки може да стане занаятчия

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● масло - 400 г или свинска мехлем
● сол - 1 щипка
● яйца - 1 бр.
● вода

за плънка


● сирене - 300 г
● яйца - 4 - 5 бр.
● прясно мляко - малко + за поръсване
● яйце - за намазване
● масло - за поливане

Начин на подготвяне

Замесете безпрепятствено тесто от посочените артикули, като първо пресеете брашното. Месете и откакто тестото за почне да се отделя от плота, го оформете на дълго хлебче. Месете го още малко на дължина, обърнете го и продължете да го месите на широчина. Редувайте по този начин към 5-6 пъти.

Готовото тесто разделете на 4 части и ги оформете на питки, поръсете ги с брашно и оставете да престоят към 20-30 минути.

От питките нарежете 25 идентични дребни части, премесете ги и ги оставете да престоят, до момента в който се провиснал. След това всяко една парче разточете на дребна питка. Върху набрашнен плот сложете една питка, намажете я с масло, от горната страна сложете втора питка и отново намажете с масло. Притиснете краищата, с цел да се слепнат хубаво.

Редете по този начин питките, до момента в който станат 10-15 бр. Всяка от тях разточете на питка с размера на тавата, в която ще печете баницата.

Направете плънката от яйцата, настърганото сирене и малко прясно мляко.

Сложете един разточен лист в тавата, от горната страна сложете плънката, сложете втори лист, който е изработен от останалите питки. Съберете и подгънете краищата на двата листа към тавата, с цел да се получи прекрасен борд.

набодете баницата с нож или вилица и залейте с масло, намажете я с разрушено яйце и сложете да се пече. След като се изпече, извадете и незабавно поръсете с прясно мляко и запарете с забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР