С толкова много инциденти, които се случват ежедневно, безопасността на

...
С толкова много инциденти, които се случват ежедневно, безопасността на
Коментари Харесай

3 важни неща, свързани с детските столчета за кола, които всеки родител трябва да знае

С толкоз доста произшествия, които се случват всекидневно, сигурността на децата ни по пътищата е нещо, което не може да бъде подценено. Когато Ребека Тафаро Бойер, от Тенеси, видяла, че синът й е погрешно закопчан в столчето за кола, тя неотложно приканва брачна половинка си да фиксира коланите и това изиграва решаваща роля в злополуката, в която са попаднали по-късно. Историята на тази майка потвърждава, че в никакъв случай не можете да бъдете прекомерно внимателни, когато става въпрос за сигурността на вашето дете в автомобила.

Съпругът на Ребека- Дейвид и техният наследник Уилям се готвят да отидат в различен град. В една от фотосите на брачна половинка си, майката вижда, че детето й не е вярно закопчано в столчето за кола:коланите са прекомерно хлабави и клипсът за гърдите е ситуиран прекомерно ниско. Жената упорства брачният партньор й да затегне коланите и да фиксира скобата на гърдите.

Оказва се, че коментарът на Ребека идва тъкмо в точния момент - 15 минути по-късно брачният партньор й се обажда и споделя, че той и Уилям са претърпяли автомобилна злополука. Малкият Уилям е в сигурност ие безусловно здрав. Бил е толкоз крепко закрепен в столчето за кола, че даже не се събудил, когато се случила злополуката.

Разхлабените, неравни или усукани колани, неправилното състояние на гръдната скоба и столче,което не дава отговор на възрастта на детето - са единствено част от грешките, които родителите не престават да вършат.

Ето няколко съвета за това по какъв начин вярно да слагате детето в столчето за кола:

Поставете скобата на гърдите на равнището на подмишниците на детето ви

Целта на гръдната скоба е да задържи коланите стегнати по време на автомобилна злополука, и по този метод да резервира детето ви на мястото си. Подходящото място за тази скоба е на равнището на подмишниците.

Ако скобата е сложена прекомерно ниско, тя може да приложи прекалено много мощ върху меките елементи на тялото.

Ако скобата е ситуирана прекомерно високо (например тъкмо под брадичката), може да нарани шията или гърлото на детето.

Уверете се, че коланите не са усукани

Усуканите колани могат да се свържат със заключващите механизми на столчето за кола и да ви дадат подправеното чувство, че коланите са затегнати, когато не са. Усуканите колани също ще окажат повече напън върху тялото на детето, влошавайки въздействието на злополуката.Уверете се, че всички колани са плоски и равномерни.Плъзнете усуканите колани през закопчалка или скобата за гърдите, с цел да ги извършите още веднъж прави.

Коланите би трябвало да са вярно затегнати и равномерни

Ако коланите са прекомерно хлабави, детето ще изпадне от седалката при положение на автомобилна злополука и даже може да бъде изхвърлено напълно от седалката.

Уверете се, че коланите са отмерено затегнати, в противоположен случай силата на злополуката нямада бъде отмерено разпределена, което усилва риска от пострадване. Не забравяйте да поставите скобата на гърдите на равнището на подмишниците, откакто регулирате коланите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР