С тогодишен бивш пазач в нацисткия лагер "Заксенхаузен", намирал се

...
С тогодишен бивш пазач в нацисткия лагер "Заксенхаузен", намирал се
Коментари Харесай

Изправят на съд стогодишен бивш пазач на нацистки лагер

С тогодишен някогашен надзирател в нацисткия лагер "Заксенхаузен ", намирал се покрай Берлин, ще бъде изправен на съд тази есен, 76 години след края на Втората международна война, заяви през днешния ден немският седмичник "Велт ам Зонтаг ", представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

100-year-old former death camp guard to go on trial in Germany -report
— Reuters (@Reuters)
Окръжният съд в Нойрупин е позволил показаните от прокуратурата обвинявания

в съучастие в убийството на 3500 лица и процесът би трябвало да стартира през октомври. Обвиняемият, поради преклонната си възраст, би трябвало да може да участва в съда от 2 до 2,5 часа дневно, сподели пред вестника представител на съда.

За обвинения, чието има не се показва в сходство с немските закони

за отбрана на персоналните данни, се твърди, че в интервала от януари 1942 година до февруари 1945 година е работил лагера "Заксенхаузен ", през който са минали 200 000 пандизчии, от който 20 000 са били убити.

Макар броят на причастните към нацистките закононарушения

с годините да понижава, немските прокурори към момента се пробват да привлекат обособени лица към правосъдна отговорност, отбелязва Ройтерс.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Докторе, след имунизацията ще мога ли да изсвирвам на акордеон? - Да. - Колко хубаво, а преди не можех...   Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКолкото по-красива е една рокля, толкоз по-дълго време остава в съзнанието ниЕто какво се знае за фамилията на Меган Маркъл:Тримата му спътници са ранениНИМХ разгласи сигнален оранжев код за високи температури в 25 области от страната, а в останалите 3 области - жълт кодКакви са настоящите данниФункцията ще се ползва автоматизирано съгласно определеното изображениеПо предпочитание моделът предлага IQ.DRIVE Travel Assist, който разрешава отчасти самостоятелно напредване при скорост на придвижване до 210 км/ч.Най-голямата зараза от коронавирус след Ухан40 % растеж на новозаразените на дневна базаПонякога съседите нахлуват в живота ни неканени и нежелани и окупират вниманието ниНАСА и „ Роскосмос ” в този момент ще проверяват инцидентаАвстралийски правозащитници считат, че потреблението на армията в демократичната народна власт е обезпокоително " Единственият късмет е Слави да излезе, тъй като единствено той може да ги озапти другите ", сподели Борисов " Доказана е ролята на ивермектин в ранното лекуване и в профилактиката ", разяснява доктор Александър СерафимовХ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР