С тези думи завърши речта си в полската столица Варшава

...
С тези думи завърши речта си в полската столица Варшава
Коментари Харесай

Путин е престъпник. За бога, този човек не може да остане на власт

С тези думи приключи речта си в полската столица Варшава американският президент Джо Байдън, който приказва пред голям брой по време на една от спирките в европейската си обиколка тази седмица. Словото на президента бе извънредно мощно и извънредно остро по адрес на Владимир Путин, наричайки го "пррестъпник " и "лъжец ". Думите му провокираха незабавна реакция от Кремъл.

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че "агресията на съветския президент Владимир Путин е отрязала съветския народ от света ".

Той повтори, че Съединените щати стоят твърдо до Украйна, както и че към този момент наложените наказания над Русия са трансформирали рублата в руина.

"Тази война към този момент е стратегически неуспех за Русия. Мислеше си, че украинците ще се дадат без пердах и очевидно не е внимавал в часовете по история. Вместо да унищожи украинската увереност, бруталните съветски способи я усилиха. Вместо да унищожи НАТО, Западът е по-силен и единен от всеки път ", съобщи Джо Байдън, съгласно който идната дългогодишна борба против автокрацията е определяща за настоящето потомство, написа БНР.

"Не се опасявайте. Диктатор, който е решен да възвърне една империя в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак ", уточни още президентът на Съединени американски щати.

Президентът на Съединените щати акцентира, че Русия не би трябвало "дори да си намерения да се придвижи на един инч в територия на НАТО ".

"Имаме свещено обвързване по член 5 да пазиме всеки един сантиметър от територия на НАТО ", съобщи Байдън и добави, че "престъпникът Путин желае да показа разширението на НАТО като имперски план, ориентиран към дестабилизиране на Русия. Нищо не е правилно. НАТО е защитителен съюз. "

Наричайки битката против Владимир Путин "нова борба за независимост ", Байдън сподели, че желанието на съветският президент за "абсолютна власт " е стратегически неуспех за Русия и директно предизвикателство към европейския мир, който значително е спечелил след Втората международна война.

Байдън също по този начин уточни, че е скверно, че Владимир Путин е излъгал, казвайки, че пробва да денацифицира Украйна.

Джо Байдън уточни, че нашествието на Русия в Украйна заплашва да унищожи световната сигурност и че международните демокрации би трябвало да се приготвят за дълга битка против автокрацията.

"Трябва да се приготвим за дългата борба, която ни следва ".

Джо Байдън се обърна и към съветския народ, заявявайки, че е работил с съветските водачи от десетилетия, след разгара на Студената война.

"Винаги съм приказвал непосредствено и почтено с вас, съветските хора. Позволете ми да кажа това, в случай че можете да ме чуете: Вие, съветският народ, не сте наш зложелател ".

"Отказвам да допускам, че приветствате убийството на почтени деца и баби и дядовци. Или че приемате лечебни заведения, учебни заведения, родилни отделения, за бога, да бъдат удряни с съветски ракети и бомби. Или че градовете са обградени, тъй че цивилните да не могат да бягат, доставките са прекратени и се пробват да уморят украинците от апетит ".

Москва: Не е Байдън този, който взема решение

"Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците "

Това пък отговори на Байдън представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Представител на Белия дом пък съобщи че Байдън, който изрече тези думи в тирада във Варшава, не е призовал за промяна на режима в Русия.

Според него Байдън, който приказва във Варшава, не е призовавал за "смяна на режима " в Русия, само че неговата позиция е, че "не може да бъде разрешено на Путин да упражнява власт над своите съседи или над района ".

"Джо Байдън не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяна на режима в страната ", добави източникът от Белия дом.

Песков не отговори незабавно на следващо искане за реакция на уточнението на Белия дом, показва Ройтерс.

Коментарите на Байдън в събота, в това число изказването му по-рано денем, че Путин е „ касапин “, съставляват внезапна ескалация на метода на Вашингтон към Москва по отношение на нейната инвазия в Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР