С Тереза Мей обсъждахме правата на българите във Великобритания –

...
С Тереза Мей обсъждахме правата на българите във Великобритания –
Коментари Харесай

Борисов: С Тереза Мей обсъждахме правата на българите след Брекзит


С Тереза Мей обсъждахме правата на българите във Англия – на тези, които са живели повече от 5 години, на тези, които ще дойдат да работят, и да се образоват, тъй че по никакъв метод Брекзит да не им повлияе.

Тереза Мей ми даде обещание да направи всичко допустимо децата, които учат в български учебни заведения, да могат да държат матурите на български език. Има писмо от българските учебни заведения, предоставих й го и се разбрахме посланикът незабавно да се задейства. Оптимист съм, тя ме разбра, сподели Борисов пред чакащите го на "Даунинг стрийт" 10 български публицисти.

Запитан дали с Тереза Мей са разискали водещата интернационална тематика, а точно решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, Борисов разяснява: Винаги сме твърдели, че там са две страни. Приятели сме и на Израел, и на Палестина. В Йерусалим занапред ще се развиват процесите. Световното мнение е много раздвоено. По-скоро желая да убедим Европа по време на европредседателството, че е доста значимо развиването на Западните Балкани.

Премиерът уточни, че чака поддръжката на Лондон за интеграцията на страните от района. По думите му тяхното приобщаване към фамилията на демократичните полезности е най-голямата гаранция за сполучливо, несъмнено и спокойно развиване на европейския континент. "Хората от този район чакат да им покажем, че Европа мисли за тях", сподели Борисов.

Надеждите за Западните Балкани са огромни - освен за инфраструктурата. Надявам се, че с Ципрас и Заев ще стигнем и до решение за името, би трябвало да се реши този въпрос, с цел да може Македония да върви по пътя на Европейски Съюз и НАТО, това е витално значимо за нас", разяснява още той.

На въпрос дали са постигнали съответни сделки по тематика сигурност Борисов съобщи, че положителната съгласуваност и работа с българските служби и продан на информация продължава. Той посочи, че по време на срещата е наранена и тематиката за киберсигурността. /БГНЕС
 Борисов сподели, че с Мей са пили британски чай, а когато пристигна в София, министър председателят ни ще я посрещне с кисело мляко Борисов сподели, че с Мей са пили британски чай, а когато пристигна в София, министър председателят ни ще я посрещне с кисело мляко / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР