С течение на времето и разпространението на пандемията по света

...
С течение на времето и разпространението на пандемията по света
Коментари Харесай

Прецедент: исландец се зарази едновременно с два варианта на коронавирус

С течение на времето и разпространяването на пандемията по света коронавирусът SARS-CoV-2 мутира в разнообразни разновидности, способни да заразяват хората без значение едни от други. Именно това се е случило с жител на Исландия, който е дал позитивна проба за два разнообразни разновидността на вируса по едно и също време, оповестява " Спутник ".

Смята се, че това е първият случай в света на пациент с двойна зараза на COVID-19.

" Открихме човек, който носеше два вида на вируса - в единия случай вирусът имаше характерна разновидност, а в другия - не. Установи се, че всички, които мъжът е заразил, са прихванали единствено вируса с разновидността ", изясни изпълнителният шеф на биофармацевтичната компания deCODE Кари Стефансон.

Това значи, че едната от разновидностите може да е разновидност на изначалния вирус, появил се за първи път в Ухан, само че доста по-вирулентен спрямо немутиралия. По думи на Стефансон откритата разновидност при взетата от исландеца проба досега не е открита в никоя друга страна.

В Исландия инфектираните с ковид към този момент са над 600, а смъртните случаи - 2.

В международен мащаб към този момент са регистрирани над 400 000 случая на инфектирани с COVID-19, а жертвите са над 18 200 души, като досега Италия е най-засегнатата страна с над 6800 умряли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР