С течение на годините се придобиват навици, които е много

...
С течение на годините се придобиват навици, които е много
Коментари Харесай

13 грешки в стила, които безпощадно ви състаряват

С течение на годините се получават привички, които е доста мъчно да се откажат. Но времето не стои неподвижно и в миналото обичаният ви трик за хубост може да стартира да работи против вас.

Нашият екип ви предизвестява: образно прибавяте години, в случай че:

1. Нарушавате пропорциите

Когато следвате стилните трендове, постоянно би трябвало да помните пропорциите. Ако носите панталон със свободна кройка, най-добре ще се съчетава с компактно прилепващ топ и назад – комбинирайте овърсайз риза със скини дънки. И най-важното: всички облекла би трябвало да бъдат оразмерени. Тесните облекла ще основат ненужни гънки, а прекомерно огромните – няма да наподобяват прилежно и ще скриват преимуществата.

2. Избирате аксесоари в една цветова гама

Чантата, обувките и коланът от същия цвят наподобяват като много остаряла фешън наклонност (особено, в случай че аксесоарът има фешън щампа). За основаването на първокласна визия прибавете единствено един фешън продукт, а останалите – в неутрални цветове.

3. Забравяте за колана

Дрехите, наподобяващи на торба, трансформират фигурата ви в нещо безформено и тежко, „ лепвайки “ ви спомагателни години и килограми, които ги нямате. Създайте си табиет да изглеждате като песъчлив часовник и визията ви постоянно ще бъде неустоима.

4. Харесвате ретро стила

Модата е циклична, само че не е належащо да се придържате в същия жанр в продължение на десетилетия. Дори такава универсална дреха като дънки може да ви добави години, в случай че не следвате актуалността на моделите. Например, клош дънките са остарели и ще ви прибавят единствено няколко спомагателни години. Изберете дънки, които ще подчертаят „ плюсовете “ на вашата фигура.

5. Продължавате да купувате облекла за младежи

Стилът би трябвало да се трансформира с възрастта. Не би трябвало да продължавате да носите това, което сте носили на 16 или 20 години. Дънките с камъчета и тениските с анимационни герои няма да ви подмладят, а единствено ще засилят възрастовия контрастност. В най-обикновените дънки и тениска без щампи ще изглеждате млади и готини.

6. Носите остаряла рамка за очила

Очилата от дълго време са се трансформирали в моден и потребен аксесоар, който може както да поправя чертите на лицето във ваша изгода, по този начин и да скапе цялата визия. Дизайнерите оферират доста съвременни други възможности на класическите модели. Така че не е мъчно да изберете стилна рамка, която да ви отива.

7. Имате дълга права коса

Дългата права коса акцентира обвързваните с възрастта промени в лицето. Дайте желание на стилните къси прически. Ако не сте подготвени за радикални промени, тогава многослойните прически са също подобаващи, които ще създадат лицето ви по-кръгло и по-младо.

8. Предпочитате прасковен лак за нокти

Нищо не издава възрастта по този начин, както ръцете. Лилавото, прасковеното и седефното розово «засенчват» кожата ви, като прибавят възраст към ръцете. За да създадете добре поддържани и млади ръце, е по-добре да дадете желание на гланцираното бяло, избелялото розово (и всички тези нюанси, които образно ще изсветлят кожата) и да се придържате към овалната форма на нокти със междинна дължина.

9. Неправилно си слагате руж

С възрастта формата на лицето стартира да “се разтича ”, а нанасянето на руж в региона на бузите единствено ще подчертае това. По-добре е да нанесете руж върху горната част на скулата с съвсем хоризонтални кръгови придвижвания – по този метод ще си създадете «ефект на повдигане».

10. Използвате бронзант по цялото лице

Бронзантът на носа, челото и брадичката акцентира порите и ви прибавя години. Нанесете бронзант под формата на цифрата 3, като започнете от средата на челото през слепоочието по продължение на скулата, а по-късно се придвижвате по челюстната линия към брадичката. Така подчертавате хубостта на лицето си и ще изглеждате отпочинали.

11. Не се гримирате

От огромно значение за установяване възрастта на човек са устните, очите и веждите: устните, по принцип, стават по-тънки, а веждите губят цвета си с възрастта. Създавайки резултата на непринуденост благодарение на грим, ще заличите всички промени, свързани с възрастта на лицето. Не забравяйте да се гримирате, само че не експериментирайте с неестествените цветове.

12. Предпочитате тъмните нюанси на червилото

Тъмното червило прави устните по-малки, като по този метод образно прибавя няколко години. Ако не можете да откажете по никакъв метод тази фешън наклонност, тогава дайте желание на сочните ягодови нюанси, а червилата със леден колорит ги подарете на по-малката ви сестра.

13. Се усмихвате малко

Проучванията демонстрират, че усмивката оказва помощ да изглеждате по-млади в очите на непознатите. Това е чудесна причина да се усмихвате по-често!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР