С тази компресорна станция и другата, която строим край Провадия,

...
С тази компресорна станция и другата, която строим край Провадия,
Коментари Харесай

Увеличават капацитета на Балкански поток за над 20 млрд. кубични метра

" С тази компресорна станция и другата, която строим край Провадия, можеме да увеличиме потенциала на " Балкански поток " за над 20 милиарда , в този момент потенциала му е 15 милиарда ".

Това съобщи министър председателят на България Бойко Борисов, който посети компресорна станция " Расово ", която е част от плана за уголемение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница , демонстрираха на фейсбук страницата на премиера.
 И сърбите ще си имат
И сърбите ще си имат " Балкански поток ", убеден Борисов

На откриването откриването на " Турски поток " Борисов се срещна с Вучич, Путин, Ердоган

Така че интерконекторът Александруполис-Димитровград - гръцката връзка ще може освен да обслужва България, само че и да диверсифицира газ по цялото трасе за Сърбия, Унгария, Австрия . Така че, както и нашите американски сътрудници властта дава опция за всевъзможен газ с генезис - от Турция, Румъния, Украйна, Русия.

По думите на Борисов вършим доста положителни вложения за бъдещето на България за идващите десетилетия. Страната ще играе основна роля в газовите разпределения и преноса в Европа , надява се той.
 В Сърбия виждат опити за прекъсване строителството на
В Сърбия виждат опити за прекъсване строителството на " Турски поток " в България

Съединени американски щати предложили на сърбите да купуват газ на двойно по-висока цена

На " Балкански поток " има три компресора - един главен и два аварийни. По думите на Борисов компресорите са слънчеви, американски, дават опция за всевъзможен газ с генезис от Турция, от Гърция, от Украйна, от Русия , да потече по нашите газови автомагистрали ".

Вече стотици километри от далекопровода са подготвени. По трасето на газопровода работят 120 души . Предстои да бъде стартирана и разширението на Чирен, стана ясно по време на визитата.
 Съпротивата на Съединени американски щати за
Съпротивата на Съединени американски щати за " Турски поток " имала геополитически учредения

Коментар на проф. Здравко Попов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР