С тържество на градския площад община Мездра отбеляза 114-ата годишнина

...
С тържество на градския площад община Мездра отбеляза 114-ата годишнина
Коментари Харесай

Община Мездра отбеляза подобаващо Деня на независимостта - 22 септември

С празненство на градския площад община Мездра означи 114-ата годишнина от оповестяването на независимостта на България - 22 септември. Тържеството почетоха представители на Общинската администрация и съвет, поданици и посетители на града от разнообразни генерации.
 
 Честване на Деня на независимостта в Мездра Честване на Деня на независимостта в Мездра Източник: Община Мездра
Честването на празника стартира с издигане на знамената на Република България, на община Мездра и на Европейския съюз. Особена церемониалност на ритуала придадоха младите гвардейци Мария Цекова, Денислав Димитров и Радостин Николовски, които отдадоха " За почит! " под звуците на националния химн " Мила Родино ".
 
 Инж. Иван Аспарухов Инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
" Денят на независимостта е значима дата в историята на България, сподели в словото си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Това историческо събитие е натурален свършек на многовековната битка на българския народ за независимост и народен суверенитет. За разлика от хилядите жертви, които даваме в освободителното придвижване и във войните за обединяване, Независимостта на България е реализирана без нито една жертва, с помощта на напъните на дипломацията. Защото в битката за независимост можем да спечелим борба, можем да спечелим война, само че в последна сметка всичко се взема решение на масата на дипломацията.
И по тази причина Денят на независимостта е извънредно значим за нас, българите. Важен е, тъй като той е прегледен образец, че силата на дипломацията е доста по-голяма от силата на оръжието. Защото посредством постигането на национална самостоятелност саможертвата на хилядите знайни и незнайни герои в битката за независимост придобива същински смисъл.
Уважаеми съграждани, скъпи деца,
Независимостта е на първо място положение на духа, положение на сплотяването на една нация. Да живее свободна и самостоятелна България, когато и да я реализираме изцяло! Честит празник! ".
 
 Поетичен рецитал Поетичен рецитал Източник: Община Мездра
Празнична музикално-литературна стратегия по случай Деня на независимостта изнесоха вокална група " Детски свят " и мажоретният състав към Център за поддръжка за личностно развиване и Клуб " Умението да приказваме пред аудитория " при Сседно учебно заведение " Иван Вазов ".
 
По мотив Европейския ден без коли - 22 септември, в Мездра се организираха обичайният велопоход до село Долна Кремена и назад и съревнование за майсторско ръководство на велосипед за възпитаници от І до VІІI клас. Двете спортни прояви са част от интензивностите в границите на Националната самодейност " Нестле за Живей Активно! 2022 ", която има за цел да разпространява дейния метод на живот и уравновесеното хранене и към която Община Мездра се причисли за повторно.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР