С тържествена церемония “Първа копка и водосвет за здраве и

...
С тържествена церемония “Първа копка и водосвет за здраве и
Коментари Харесай

Започва изгражданете на нов парк в Разлог

С тържествена гала “Първа копка ” и водосвет за здраве и триумф, отслужен от отец Димитър Белчин, Община Разлог стартира построяването на нов парк за развлечения и отдих в град Разлог.

Днес в горичката на “Саровица ” господин Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) и представител на компанията реализатор направиха “Първа копка ” измежду природата, с концепция за отделяне на нови свободни зони за рекреация, спорт и отдих, с панорама към величествената Пирин планина и прелестния Разлог.

Събитието бе почетено от поданици на Разлог, които въодушевени одобриха концепцията за създаване на нов парк в обичания Разлог. Сред присъстващите бе и Асен Ботев (емблематичен за Разлог скулптор), който описа за своите незабравимите завършения с другари, пожелавайки в най-скоро време горичката на " Саровица " още веднъж да посреща поданици и посетители на Разлог.

Първоначалните планови действия обгръщат създаване на зони за групови занимания, пикник, спорт, както и разнообразни атракции за деца и възрастни, измежду природата, а до няколко месеца стартира и поетапно създаване на зоокът и амфитеатър.

Съоръженията на обособените места за разнообразни типове ползи ще бъдат построени от естествени материали - дърво и камък в съществуващата борова гора, с концепция за оптимално опазване близостта на природата.

Чрез основаването на еко-пътеки, построяването на разнообразни атракциони и интерактивни табла, Община Разлог ще насърчи просветителния развой измежду деца и възпитаници, и ще даде подобаваща среда за деен и здравослoвен метод на живот, измежду природата.

Община Разлог остава отворена за оферти за име на новоизграждащия се парк. Всеки гражданин на град Разлог може да насочи своето предложение - като изпрати известие на. Условието е - името на парка да бъде обвързвано с историята и традициите на Разлог, като в същото време бъде елементарно разпознаваемо за всички гости на горичката на “Саровица ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР