С тържествена церемония Кюстендил отбеляза 137-та годишнина от Съединението на

...
С тържествена церемония Кюстендил отбеляза 137-та годишнина от Съединението на
Коментари Харесай

С тържествена церемония Кюстендил отбеляза 137-та годишнина от Съединението

С тържествена гала Кюстендил означи 137-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Честването стартира в 11.00 ч. пред паметника Булаир.



Венци и цветя сервираха регионалният шеф инж.Александър Пандурски, основният секретар на региона Гергана Михайлова, кметът на община Кюстендил Петър Паунов, зам. кметовете Надя Каратова и Росица Плачкова, секретарят на общинска администрация Светослав Василиев, архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимондрит Исаак и духовници,председателят на Общински съвет Иван Андонов, общински съветници, представители на политически партии и организации, жители.



Кметът на община Кюстендил акцентира, че българите сме единни с хората, потърпевши от наводненията в Карловско, с болката и поддръжката. Българският народ е извънредно мощен, неприятното е, че би трябвало да се сплотява при такива мотиви, а не да бъдем дружно и да ги предотвратяваме, сподели още кметът.

„ Духът на Съединението би трябвало да го пренесем във вековете. Надявал съм се и постоянно съм се молил най-малко частичка от този популярен урок да остане във нас и да го предадем на децата си.Не можем да оскърбяваме това, което са сторили през годините.Пътят към Съединението е пътят към чистотата на сърцето, извървян и виждаме, че единствено от нас зависи дали Съединението ще направи силата ”, акцентира Петър Паунов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР