С тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен в

...
С тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен в
Коментари Харесай

Над 3.6 милиона пътници са преминали през ГКПП Златоград...

С церемониален водосвет за здраве и безаварийно пътешестване, отслужен в параклиса „ Св. равноапостоли Константин и Елена” от отец Константин, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград – Ксанти се означиха осем години от формалното разкриване на четвъртата пресечна точка сред България и Гърция.
В приветствието си към присъстващите поданици и посетители на Златоград, кметът на общината Мирослав Янчев сподели, че действието на контролно-пропускателен пункт с Република Гърция благоприятства развиването на локалната стопанска система, като градът към този момент е устойчива туристическа дестинация, освен за български, само че и за задгранични туристи.

Доказателство за нуждата и значимостта от съществуването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград – Ксанти са миналите милиони пасажери през граничния пункт, съживяването на стопанската система, туризма, търговията от двете страни на границата.

През миналата 2017 година миналите през пункта МПС са към 115 059 и почти 310 139 лица.
През осемте години от отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград - Ксанти са минали почти 1 169 662 МПС и близо 3 692 590 пасажери, оповестиха от управата на Златоград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР