С тържествен концерт в две части бяха отбелязани 60 години

...
С тържествен концерт в две части бяха отбелязани 60 години
Коментари Харесай

Вижте къде в Пловдив се появи д-р Неделя Щонова

С церемониален концерт в две елементи бяха маркирани 60 години от основаването на ОУ " Стоян Михайловски “. На събитието участва кметът на Район " Южен “ и заместник-кмет Екатерина Стефанова. Ученици и ученици, измежду които и доктор Неделя Щонова, зарадваха гостите с разнообразна стратегия, която приключи с празнично хоро и красива заря.

Историята:

През 1959 година стартира строителството на новата постройка на 30-то главно учебно заведение " Димитър Полянов ". То би трябвало да отговори на потребностите на времето – разрастването на квартал " Христо Ботев ".

За първи път учебното заведение отваря порти през 1962 година. В началото учениците са 556, разпределени в 15 паралелки. Искрящи очи и жадни за познание сърца поемат по пътя към новото, непознатото, незнайното... Към бъдещето.

През юбилейната 1987/1988 образователна година, когато се навършват 25 години от основаването на учебното заведение, то е удостоено с държавна премия – медал " Кирил и Методий " трета степен.

На 20.11.1991 година, с решение № 9 на Общински съвет – Пловдив, ОУ " Димитър Полянов " се преименува на ОУ " Стоян Михайловски ".     

През образователната 2011/2012 година тържествено е маркиран 50-годишният празник на учебното заведение. По този мотив, с решение № 151 на Общинския съвет  и по предложение на кмета на града, ОУ " Стоян Михайловски " е удостоено с Почетния знак на Пловдив. 

Всяка година стотици възпитаници с трепетно неспокойствие прекрачват прага на своето учебно заведение, което ги посреща с наслада. Те порастват пред очите му. После поемат по своя път и то ги изпраща с тъга, само че получава най-хубавата премия – децата му в никакъв случай не го не помнят.

В цветния калейдоскоп на времето се редят наслади и паники, изненади и тествания, старания и триумфи... Училището дава толкоз доста на всяко от децата си. Те са мощни с неговата мъдрост, безграничната му безрезервност и неизменимата обич към знанието. Където и да ги изпрати ориста след години, постоянно ще търсят вълшебството на завръщането, тъй като пътят към обичаното учебно заведение е ярък.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР