С тържествен концерт на Софийската филхармония ще бъде поставено началото

...
С тържествен концерт на Софийската филхармония ще бъде поставено началото
Коментари Харесай

Концерт на Софийската филхармония открива честванията за 140-ата годишнина на Търновската конституция

С церемониален концерт на Софийската филхармония ще бъде сложено началото на честванията, отдадени на 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция.

Концертът ще бъде на 5 февруари 2019 година от 19.00 часа в зала „ България “. В програмата са включени творби на български и непознати композитори, оповестиха от пресценътра на Народното събрание.

По мотив годишнината на 8 февруари 2019 година в Народното събрание ще бъде показана изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “. Експозицията, която е готова по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “, ще бъде открита от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева в 10.30 часа. Непосредствено по-късно в Народното събрание ще бъде валидиран юбилеен пощенски блок с една марка, първодневен плик и щемпел на тематика „ 140 години от Учредителното заседание и подписването на Търновската конституция “.

На 10 февруари 2019 година Народното събрание провежда Ден на отворени порти. На тази дата преди 140 години е било първото съвещание на Учредителното заседание.

Гражданите ще могат да видят оригинала на Търновската конституция, персонални движимости, свързани с учредителите и Учредителното заседание, и изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР