С тамен Янев се връща на ръководния пост в Българската

...
С тамен Янев се връща на ръководния пост в Българската
Коментари Харесай

Скандал след смяната на шефа на БАИ

С тамен Янев се връща на управителния пост в Българската организация за вложения, разгласи пред публицисти служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Това обаче се оказа изненадващо за досегашното управление и провокира скандал.

Петков стимулира решението по следния метод. "В момента е доста значимо оптимално огромен опит да се влее назад в организацията по този начин, че да се опитаме да притеглим пресен капитал, колкото можем по най-ефективния метод. Опитваме се да имаме същински триумфи ", представен от Агенция Фокус.

Той изясни, че няма характерни рецензии към досегашната ръководителка на БАИ. Петков подчертава и върху значимостта българските търговски аташета и БАИ да имат огромна кооперация.

"Ще видите по какъв начин ще използван това дейно. Имаме специфична стратегия за съгласуваност, която ще пуснем. Всеки един от аташетата би трябвало да е представител преди всичко на България. Аз съм представител на частния бранш. Не можете да имате хора, които са търговски представители, и да имат други задължения. Най-важното нещо е те да показват България и да имаме същински покупко-продажби. Ще ви покажем в края на 60-те ни дни положителни резултати. Ще видите, че не са единствено общи мнения. Търговските аташета би трябвало да имат тъкмо измерими резултати, даже за един дребен интервал от 60 дни ", акцентира служебният министър.

Янев заемаше позицията и преди, само че за известно време беше заместител на министъра на стопанската система Лъчезар Борисов в кабинета "Борисов " 3.

Последва коментар от Десислава Трифонова

Сутринта в 11.00 часа някогашният към този момент зам.-министър Стамен Янев нахлу безусловно като мутра в кабинета ми и бях изгонена. Това сподели пред публицисти досегашният шеф на Българската организация за вложения Десислава Трифонова, представена от Агенция „ “.

"Беше ми връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождение без претекстове вътре в заповедта, без предизвестие и без предупреждение. Не мога да схвана за какво е належащо такова държание по отношение на мен и за какво трябваше да бъда изхвърлена от Агенцията. Не ми беше дадена опция да си събера нещата, защото господин Янев ми сподели да напусна. Доколкото знам, той ще е новият изпълнителен шеф на организацията, само че все още, в който той се появи в нея, даже не е имало заповед. Имало е единствено предложение до министър-председателя. Ако претекстовете на министър Кирил Петков са за несправяне с работата, бих го посъветвала да огледа резултатите на Агенцията, откогато аз съм изпълнителен шеф ", разяснява тя.

По думите ѝ за предходната година има сертифицирани над 1 милиарда планове за вложения и то във време на рецесия. "Това е безспорен връх за последните 6 години. Само за първото тримесечие Агенцията още веднъж сподели невероятни резултати и сертифицираните планове са на стойност към 800 млн. лева, което още веднъж е връх. Ако погледнете статистиките обратно в годините, можете да видите, че за първото тримесечие в никакъв случай не са правени такива резултати. Плановете ми бяха до края на годината да създадем още по-голям връх и да достигнем до 1,5 милиарда, защото съм в договаряния с доста вложители. Не заслужавам ли някакво обикновено отношение, в което най-малко министърът да ме извика и да се запознае с мен и с работата ми. Трябваше да влиза някакъв човек, бил той зам.-министър или не, и да ме гони от кабинета ми без никакво пояснение ", добави тя.

"В заповедта написа: „ Освобождавам ви без авансово предупреждение “. Познавам се с господин Янев, той беше зам.-министър в предходния кабинет. Не мога да схвана за какво има такова отношение към мен. Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да назовем реваншизъм – да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята активност. Няма инспекции против Агенцията. Това е чист реваншизъм, безусловно никакви претекстове няма за моето махане. Не съм член на ГЕРБ и на нито една партия. Назначена съм като специалист предходната година от предходния министър ", сподели още Десислава Трифонова.

С коментар се включи и самият Стамен Янев

Нормално е, когато си заемал избрана обществена позиция и я напускаш, да има отчаяние, само че когато става въпрос за успеваемост в администрацията, не са нужни претекстове според член 19а на Закона за администрацията. Това сподели в коментар за Агенция „ Фокус “ шефът на Българската организация за вложения.

"Бях поканен от новия министър, с цел да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за главен собствен приоритет привличането на вложения и търси успеваемост за късия мандат на това държавно управление ", изясни той.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Катастрофа на кръстовище. Ядосан мъж пита русокоска: - Ти кьорава ли си?!! - Как ще съм кьорава, нали аз те уцелих! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПрокопий написа: „ Защото слънцето даваше своята светлина без бляскавост, сходно на луната ”Проучването включва 850 души на възраст над 50 годиниВижте какво е мнението на дерматолозитеСтартиралата през 2008 година платформа предлага прогноза за времето в 80 000 точки от страната и светаСпоред допитването българите изпитват най-голямо отвращение да се имунизиратПод каква форма ще се яви Вътрешна македонска революционна организация на предварителните избори към момента изрично не е решено, само че има няколко вариантаСлучката се разиграла по време на полет от Флорида до КалифорнияАгджа: Това не беше нещо личноПродуцентът Александър Христов разкрива повече за сериала в изявление за Vesti.bgОбщността на българите по света влага 45 000 лева в образованието на бъдещи лидериПрез февруари двойката оповести, че чака второто си дете, което ще е от женски полЦял месец морският град се тресе от кавги поради прайдаКакво още сподели инфекционистътВижте кои са теТой не е дело на цивилизация, а на натурален процесВижте какво показа актрисатаОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР