С роуминг, все едно са в чужбина, говорят част от

...
С роуминг, все едно са в чужбина, говорят част от
Коментари Харесай

Жителите на благоевградското село Логодаж от години имат проблем с обхвата на мобилните телефони

С роуминг, все едно са в чужбина, приказват част от жителите на благоевградското село Логодаж. От години в селото имат проблем с обсега на мобилните телефони, като постоянно този на операторите от прилежаща Северна Македония се оказва по-силен от този на българските снабдители.

За да избегнат огромните сметки от години жителите на село Логодаж употребяват телефоните си единствено включени на ръчен режим на търсене на мрежа. Въпреки това се случва да бъдат сюрпризирани неприятно от сумата, която би трябвало да заплатят в края на месеца.

Тинка Николова: " За 10 минути до момента в който демонстрирам на дъщерята двора - 110 лв. и незабавно ми стопираха телефона. Лимитът е 115 лв., вие изчерпахте лимита, дори 115 лв. платих ".

Иван Гогов: " Митничарите бегаха всички от тях тъй като бяха постоянно на македонски сигнал и си смениха телефоните ".

Живка Гогова: " Трябва да си изключваме телефоните, изключително в случай че тръгнем нататък по покрай границата и хваща македонския оператор и сметките са доста огромни ".

Обяснението на казуса, съгласно локалните живеели е в силата на сигнала, който излъчват родните оператори и тези на съседите от Северна Македония.

Йордан Гогов: " Специално тука нашия по този начин ни засенчват антените и на тоя, и на тоя, и на други оператори, антената македонската можете да я снимате, е вижда се от тук и покрива до Орбита, до Бистрица покриват всичко македонците. Знам ли по-силен ли им е оператора, не знам що ли е? "

Проблем хората срещат и с интернета, без значение дали е кабелен или мобилен.

Иван Гогов: " Интернетът към този момент не го употребявам тъй като ден го има, тъкмо събота и неделя го няма, през седмицата ги викна и има интернет, събота и неделя като дойдат децата - интернет няма. Не им го заплащам към този момент, стопирах. Защото го няма. В месеца 5 дни има, в другите го няма ".

А това да живееш близо да границата има и своите позитивни страни, споделят хората от Логодаж. За да спестят пари доста от тях постоянно отскачат до прилежащо Делчево на пазар, където по думите им и зеленчуците и съществени хранителни артикули са на по-ниски цени от тези предлагани в родните магазини.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР