С решението си комисията анулира удостоверението му за избран за

...
С решението си комисията анулира удостоверението му за избран за
Коментари Харесай

Политическа атака? Отстраниха втори кмет от ПП-ДБ във Варна /видео/

С решението си комисията анулира удостоверението му за определен за областен кмет след изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 година

 

Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Административния съд във Варна, съобщи БНР.

" Сигналът, подаден против мен, касае една несъответственост на длъжността " кмет " с длъжността " ликвидатор ", което е по едно остаряло регистриране в Търговския указател от 2021 година ", съобщи по-рано Николай Желязков, против който Общинската изборна комисия във Варна стартира инспекция по подаден сигнал, че е вписан като ликвидатор на сдружение.

 

Сигналът е подаден поради обстоятелството, че в Търговския указател не се съдържа цялата документи, която следва да бъде осъществена, с цел да се заличи вписването, сподели още той. Не се усещам отговорен или нарушил закона, добави Желязков.

 

" Кметът на регион „ Приморски “ във Варна Николай Желязков е внесъл несъгласие в Общинската изборна комисия (ОИК) против сигнала против него за несъответственост ". Това заяви през вчерашния ден кметът на Варна Благомир Коцев, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Според него офанзивите идват от политическия им конкурент – ГЕРБ. Начинът, по който се прави това, е политическа офанзива, която върви от известно време на доста равнища, сподели Коцев.

 

„ Искам да подчертая, че ние няма да се поддадем на тези офанзиви “, сподели още той.

Кметът на „ Приморски “ Николай Желязков също счита, че офанзивата против него е политическа и неоснователна. Той добави, че в неговия случай няма налице несъответственост.

 

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов добави, че след изборите проведена офанзива има против него, кмета, и тя е разследване на всички дейности, които новото управление на Общината е подхванало за осветление на порочни практики.

 

В началото на февруари ОИК във Варна приключи предварително пълномощията на кмета на регион " Одесос " в града.

 

" Управляващите в Община Варна отпред с Коцев вкараха откровени внушения, неистини и конспирации с боклука, с инспекциите на Общинската изборна комисия (ОИК) на районните кметове на „ Одесос ” и „ Приморски ”, с предизборната акция, която щели да ревизират след половин година и така нататък ", написа пък в позиция на политическа партия ГЕРБ във Варна.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР