С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен

...
С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен
Коментари Харесай

ЦИК определи реда за гласуване на поставените под карантина

С решение на Централната изборна комисия от през днешния ден бе избран редът за гласоподаване на гласоподавателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност според Закона за здравето. Те ще гласоподават с преносима изборна кутия при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Не се позволява гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, които дават отговор на условията за гласоподаване с преносима изборна кутия, да гласоподават в секция за гласоподаване с преносима изборна кутия, предопределена за гласоподаватели с трайни увреждания.

Ако един гласоподавател дава отговор по едно и също време на условията за гласоподаване с преносима изборна кутия в секция за гласоподаване на гласоподаватели с трайни увреждания и в секция за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, той гласоподава във втория тип секция.
анкета
Ще гласувате ли на избори 11 юли?
Да, постоянно гласоподавам Не, аз съм за гъби Ако не съм на море Този път пандемията няма да ме уплаши Зависи от акцията
Да, постоянно гласоподавам

Не, аз съм за гъби

Ако не съм на море

Този път пандемията няма да ме уплаши

Зависи от акцията

Заявлението за гласоподаване се подава по един от следните способи:

- саморъчно подписано от гласоподавателя и подадено при органа по член 23, алинея 1 ИК персонално, от прокурист с пълномощие в свободен текст, по пощата или по факс;

- заявление, подадено по електронен метод през интернет страницата на ЦИК или съответната община без да се изисква дипломиран електронен автограф или на безвъзмезден телефонен номер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР