С решение на правителството се променя статутът на имот публична

...
С решение на правителството се променя статутът на имот публична
Коментари Харесай

Правителството отвори вратата към премахването на Паметника на Съветската армия

С решение на държавното управление се трансформира статутът на парцел обществена държавна благосъстоятелност „ Паметник на Съветската войска ” в парцел частна държавна благосъстоятелност.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Същият се намира в Княжеската градина в София и съставлява мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска ”. Решението е по предложение на регионалния шеф на София , в чието ръководство е парцелът. Той би трябвало да отрази смяната в Акта за държавна благосъстоятелност.

Тази смяна дава опция на общинската власт да отстрани паметника от актуалното му местонахождение , а при статут на " обществена държавна благосъстоятелност " това беше невероятно.

В началото на месец март 2023 година Столичният общински съвет реши да гласоподава дълго отлаганото решение, с което разпорежда на кмета да изиска от страната Паметникът на руската войска в София да бъде изместен в Музея за социалистическо изкуство. Тогава 41 съветници гласоподаваха " за ", като само от Българска социалистическа партия бяха срещу " и един консултант от " Патриотите " - " въздържал се ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР