С решение на министъра на икономиката и съгласно изискванията на

...
С решение на министъра на икономиката и съгласно изискванията на
Коментари Харесай

Министърът на икономиката промени състава на одитния комитет на Българската банка за развитие

С решение на министъра на стопанската система и според условията на Закона за самостоятелния финансов одит (ЗНФО) беше заменен съставът на одитния комитет на Българската банка за развиване (ББР), оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Според Устава на банката и ЗНФО одитният комитет е претрупан с отговорността да следи процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен надзор и системите за ръководство на рисковете, както и да дава рекомендации по отношение на самостоятелния одит на институцията. Всички чиновниците на банката са длъжни да спомагат на комитета и да му дават нужната информация за осъществяване на контролните му функционалности, а самият комитет осведоми за работата си Надзорния съвет на банката и се регистрира пред министъра на стопанската система за активността си най-малко един път годишно.

От министерството показват, че новите членове на одитния комитет имат богат интернационален опит и са одобрени специалисти в частния бранш у нас в сферите на наложителния надзор над кредитни институции и поддържането на транспарантна финансова отчетност, според най-хубавите европейски и национални практики и наложителни правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР