С решение на едноличния собственик на капитала на Национална компания

...
С решение на едноличния собственик на капитала на Национална компания
Коментари Харесай

Корнелия Нинова смени ръководството на Индустриални зони

С решение на едноличния притежател на капитала на Национална компания индустриални зони “ е сменено съвсем цялото управление на компанията. Това излиза наяве от подадени в Търговския указател документи.

Действията са след решение на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, която е принципал на сдружението с капитал от над 103 млн. лева

В протокол от 24 март тази година се показва, че се освобождават досегашния изпълнителен шеф Антоанета Петрова Иванова – Барес, назначена през 2017 година, както и членовете на борда Цветан Петров Цирков, Николай Недялков Райчев, Нина Стефанова Владимирова, Илия Димитров Лазаров, които са назначавани в годините до края на 2020 година

Назначеният от първия длъжностен кабинет на президента Румен Радев Дочо Карадочев, също се разделя с поста си. Тогава принципал на „ Индустриални зони “ е бил сегашният министър-председател Кирил Петков, който оглавяваше икономическото министерство

Поста си резервира само Добринка Димитрова Вичева, която е другото предопределение от времето на първия кабинет на президента Радев.

В новия състав на шефовете, който е понижен от 7 на 5 индивида, влиза Петко Николов. Николов е някогашен ръководител на Комисията за защита на конкуренцията и на Патентното ведомство доникъде на предходната година. Той е определен и за изпълнителен шеф от новоизбрания състав на борда на шефовете.

В него влизат още Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова – Янкова. Последната е щерка на ръководителя на Съюза на тракийските сдружения в България Красимир Премянов, който е бил и в управителните органи на Българска социалистическа партия.

В момента обаче дейностите по вписването на измененията са спрени от Агенцията по вписванията, поради открити неналичия и несъответствия във връзка с Петко Николов,

който не е показал нужните за заемането на позицията заявления, както и на Добринка Вичева, чието второ име е сбъркано при попълване на документите. Вместо Димитрова е написана с бащино име Николова.

Какво съставлява Национална компания Индустриални зони

„ Национална компания индустриални зони “ предлага промишлени терени и производствено-складови пространства в зони с първокласни местоположения, отлична инфраструктура и транспортни връзки. Компанията ръководи 12 плана в цялата страна с обща повърхност над 8 милиона квадратни метра, написа на формалната страница на сдружението.

Седем настоящи плана са в София, Бургас, Видин, Русе, Стара Загора, Свиленград и Варна. В развиване са пет плана – в Кърджали, Симитли, Карлово, Телиш и Суворово.

Наематели на обекти в тези зони са редица задгранични и български компании.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР