С ремонта на подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в

...
С ремонта на подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в
Коментари Харесай

Ремонтират подлеза при Румънското посолство

С ремонта на подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - сред бул. " Михай Еминеску ", ул. " Цар Иван Асен II " и " Шипченски проход " се обезпечава налична градска среда. Докладът за рехабилитация на оборудването бе признат от непрекъснатата комисия по финанси, а в четвъртък се чака и удостоверение на решението от СОС. Подлезът свързва регионите Слатина и Средец и обезпечава безвредно прекосяване на жителите. Също по този начин в непосредствена непосредственост до него има две учебни заведения, посолство, пазар, черква и непрекъснат трафик от коли.
С построяването на асансьорите ще се обезпечи достъп и на хората в неравностойно състояние, майки с колички, за които подлезът е връзка с Борисовата градина и зелените пространства по " Цар Иван Асен II ". Финансирането се обезпечава от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) и е в размер до 770 000 лева с Данък добавена стойност.
Средствата се дават на регион “Средец ” за осъществяване на ремонтни работи в пешеходен подлез на кръстовището и също по този начин ще би трябвало да управляват осъществяването на дейностите по построяването на асансьори и обновяването.
От региона към този момент са подхванали дейности и са упълномощили на сертифицирана компания за планиране, авторски контрол и консултантски услуги в региона на строителството на здания, пътища и уреди, правенето на механически план за обекта в 8 елементи. Въз основа на техническия план е формирана настояща количествено-стойностна сметка за ремонтни работи на стойност 766 736,56 лв..
В момента подлезът е в не положително положение. През годините са правени частични поправки за поддръжка на експлоатационното му положение. В подземното оборудване има и 26 павилиона за комерсиална и обслужваща активност, от които сега работят дребен %.
" Продължаваме с финансирането от СОПФ на обекти с социална значителност във всички региони на София. ", разяснява ръководителят на СУСОПФ и зам.председател на комисията по Финанси и бюджет Стефан Марков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР