С редица събития, включително експозиции на музеи и уроци по

...
С редица събития, включително експозиции на музеи и уроци по
Коментари Харесай

Русия чества 100 години от рождението на националния герой Калашников СНИМКИ

С редица събития, в това число експозиции на музеи и уроци по национализъм, в Русия беше маркирана 100-годишнината от рождението на Калашников.

Михаил Калашников, който умря през 2013 година на 94-годишна възраст, се уважава в Русия като народен воин и знак на гордото военно минало на страната. АК 47 /Автомат Калашников/, се трансформира в оръжие, което е желано както от бандитите, по този начин и от държавните управления по целия свят.



Повече от 100 милиона от него са продадени по целия свят, а към 50 армии употребяват АК-47, в това число тези в Ирак и Сомалия, осведоми БГНЕС.



Повече от 100 съветски възпитаници участваха в сглобяване на АК-47 в московски парк в по случай стогодишнината на изобретателя на именитото оръжие.



Днес десетки момчета и девойки, някои облечени в камуфлажни униформи, взеха присъединяване в съревнование по пейнтбол и сглобяване на макетни пушки Калашников в парк в Южна Москва.



"Най-малко 100 души сглобяваха Калашников през днешния ден. ", гордо съобщи пред Агенция Франс Прес Андрей Старих, шеф на младежката организация, която провежда състезанието – „ Гвардия”.

Старих показа пред Агенция Франс Прес, че „ Гвардия” постоянно провежда сходни събития. Той обаче настоя, че децата в Русия би трябвало да познават "истинския живот " и затова би трябвало да знаят по какъв начин да сглобят популярното оръжие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР