С разумен подход и доза смирение Global Gateway може да

...
С разумен подход и доза смирение Global Gateway може да
Коментари Харесай

Евроизгледи. Предполагаемите слабости на стратегията на Глобалния портал на ЕС всъщност са нейните силни страни

С рационален метод и доза примирение Global Gateway може да реализира за Европейски Съюз това, което BRI към момента не е постигнала за Китай – трайно въздействие на допустима цена, пишат Реми Михан и Ърл Уанг.

Скептицизмът по отношение на способността на Европейския съюз да реализира огромни хрумвания е съвсем факсимиле във външнополитическите кръгове.

Може би това е повода медиите и говорещите глави да отхвърлят или подценяват Global Gateway, амбициозната тактика на Европейски Съюз за финансиране на развиването на стойност 300 милиарда евро, или „ съгласуваност “ на езика на Брюксел.

Критиките са познати: Global Gateway е прекомерно дребен, с цел да бъде ефикасен. Той е съкрушен от администрация и обществени и екологични стандарти.

Но макар бавния му старт, скептиците не биха били рационални да го отпишат прекомерно рано. Миналия декември Европейски Съюз подписа удивително съглашение за икономическо партньорство с Кения — първото с африканска страна от 2016 година насам — за по-тясно съдействие в търг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР