- С разширено портфолио от електрически превозни средства на международното

...
- С разширено портфолио от електрически превозни средства на международното
Коментари Харесай

IAA Transportation 2022: Daimler Truck разкри електрическия eActros LongHaul и представи разширено портфолио с нула емисии

- С разширено портфолио от електрически транспортни средства на интернационалното ревю IAA Transportation 2022 в Хановер Daimler Truck показва своята упоритост за реализиране на местен изцяло въглеродно безпристрастен превоз.

Акцентът на комерсиалното ревю на немската компания е тежкотоварният електрически камион за дълги дистанции Mercedes-Benz eActros LongHaul, чийто концептуален първообраз беше показан на особено медийно събитие в неделя вечерта, 18 септември, малко преди формалния старт на IAA. Електрическият пробег на eActros LongHaul е към 500 километра и може да се зарежда с цялостен мегават. Серийното произвеждане на камиона е планувано за 2024 година

Още една иновация, показана от Daimler Truck на комерсиалното ревю, е електрическият Mercedes-Benz eActros 300 във версия седлови влекач за тежкотоварна дистрибуция. На панаира от Daimler Truck описаха и за електрическия Mercedes-Benz eAtego от среднотоварния сегмент. Своята европейска премиера отбелязва и новото потомство на електрическия FUSO Next Generation eCanter.

Като част от Daimler Truck водещият международен производител на рейсове Daimler Buses също работи в посока предлагането на портфолио от транспортни средства, изцяло неутрално във връзка с CO2. В допълнение към електрическия Mercedes-Benz eCitaro, който е в серийно произвеждане от 2018 година, Daimler Buses възнамерява да пусне първия напълно електрически междуградски рейс от 2025 година Първият чисто електрически туристически рейс ще се появи в края на това десетилетие.

На конференцията в неделя вечерта Daimler Buses показа и идващото потомство туристически рейсове Setra TopClass и ComfortClass с стандартно задвижване. По отношение на дизайна, тези модели демонстрират новото лице на фамилията и залагат стандарти за системи за сигурност и помощ с Active Brake Assist 5 като стандарт и опционален Active Drive Assist 2.

Със своите изчистени очертания и LED светлинна лента в предната част концептуалният eActros LongHaul загатва какъв ще бъде дизайнът и на серийния автомобил. Три акумулатори обезпечават конфигуриран общ потенциал от над 600 кВтч, а два електрически мотора генерират непрекъсната мощ от 400 кВт и пикова мощ от над 600 кВт. Веднага след стартирането на пазара, в допълнение към влекача, Mercedes-Benz Trucks ще предложи и шаси вид на eActros LongHaul.
Инженерите на Mercedes-Benz Trucks са проектирали eActros LongHaul, тъй че да дава отговор на същите условия за устойчивост като стандартния тежкотоварен Actros за дълги дистанции, а това значи 1,2 милиона километра за интервал от 10 години.

Батериите на eActros LongHaul са с клетъчна технология с литиево-железен фосфат. Те се характеризират на първо място с дълъг експлоатационен живот и повече използваема сила. Батериите на серийния eActros LongHaul ще могат да се зареждат от 20 до 80 % за много под 30 минути в зарядна станция с мощ от към един мегават.

Новият eActros 300 във вид седлови влекач може да тегли всички общоприети европейски полуремаркета, съобразено с оптимално допустимата обща дължина. Електрическият камион е основан на същата технология като eActros 300/400. Три акумулатори, всяка с потенциал от 112 кВтч, разрешават пробег до 220 км с едно зареждане. Стартирането на серийното произвеждане е планувано за втората половина на 2023 година

Пет години опит и 6 милиона електрически километра са в основата на създаването на Next Generation eCanter. Резултатът е електрически лекотоварен камион с възможно брутно тегло сред 4,25 и 8,55 тона, даващ на клиентите повече еластичност и разнообразни приложения. Next Generation eCanter се предлага в два разновидността на кабината - Standard (1695 mm ширина) и Comfort (1995 mm ширина) и общо шест разнообразни междуосия от 2500 mm до 4750 mm.

Амбицията на Daimler Truck е до 2039 година да предлага в Европа, Япония и Северна Америка само въглеродно неутрални транспортни средства. FUSO започва серийното произвеждане на първото потомство eCanter още през 2017 година, а електрическите Mercedes-Benz eCitaro, eActros и eEconic са в серийно произвеждане надлежно от 2018, 2021 и 2022 година Freightliner eCascadia за Северноамериканския пазар ще последва през 2022, а през идващите години на пазара ще бъдат пуснати и други въглеродно неутрални коли.

През втората половина на това десетилетие компанията ще добави и серийно създавани камиони, задвижвани с водородни горивни кафези. Първите прототипи на Mercedes-Benz GenH2 Truck към този момент са подложени на интензивни проби - както на вътрешнофирмената тестова писта, по този начин и по публичните пътища. Целта на създаването е пробег до 1000 км и повече. Това прави камиона подобаващ за гъвкави и взискателни интервенции, изключително във значимия сегмент на тежките транспорти на дълги дистанции.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР