С разрешение за реекспорт, дадено от наблюдаващия прокурор от Районната

...
С разрешение за реекспорт, дадено от наблюдаващия прокурор от Районната
Коментари Харесай

Още 74 контейнера с италиански отпадъци напускат пристанище Варна

С позволение за реекспорт, обещано от наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура във Варна, нови 74 контейнера с италиански боклуци ще изоставен пристанище Варна-запад. 54 от 40-футовите контейнери ще бъдат върнати на изпращача – италианската компания „ Дентиче пантелоне “ в град Салерно, с контейнерния транспортьор CМA CGM България ЕАД, а други 20 ще бъдат превозени с контейнерния транспортьор „ Мерск “, оповестява " Канал 3 ".

Както е известно, 28 от общо 127 контейнера бяха натоварени и превозени за Италия с позволение на Районната прокуратура във Варна, която управлява досъдебното произвеждане по случая с контейнерите с адресат записаното в София сдружение " Блацион “ ООД. След приключване на режима за краткотрайно предпазване до 90 дни в тях бяха открити смесени, а не заявените пред митницата пластмасови и каучукови боклуци.

Досъдебното произвеждане се води по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс, като закононарушението по този текст ангажира наказателната отговорност на всеки, който в нарушаване на открития ред придвижва боклуци през границата на страната.

 

127 контейнера от Италия са пристигнали на пристанище Варна-запад от 9 октомври до 25 ноември предходната година. Разследването на вноса и предназначението им доближи и до инспекция на площадката на компания „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово, откакто се оказа, че италианският отпадък е предопределен за горене в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “ ЕАД.

Междувременно стана ясно, че на друго варненско пристанище е дебаркирал транспортен съд, претрупан също с вакуумирани бали от Италия. Извършена е била незабавна инспекция. Установено е, че корабът доставя така нареченото гориво RDF, предопределено за изгаряне в цех в Северна България.

Днес брифинг за реекспорта на още 74-те контейнера беше даден от апелативния прокурор на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров с присъединяване на шефа на Търговско дружество „ Северна морска “ Соня Трифонова и заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Андрей Ангелов.

Очаква се и останалите 25 контейнера с италиански отпадък да бъдат върнат назад в Салерно, съобщи апелативният прокурор пред публицисти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР