С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото

...
С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото
Коментари Харесай

Свидетели в съда срещу пезевенк със седем жрици

С разпит на очевидци в Окръжен съд Пловдив продължава делото против Асен Асенов за това, че като съучастник с брат му Стефан Асенов-Менду, е предоставял пространства за полови сношения и блудствени дейности в хотел Мерита край пловдивското село Войводиново. Второто обвиняване е за пране на пари.

Съдия-докладчик е Екатерина Роглекова.

Асенов е под домакински арест. Наложена му е възбрана за овакантяване рамките на страната.

Той е арестуван на 19.05.2020 година дружно с брат си Менду, прочут като „ Лихваря на Аджисана “ и снаха си.

От свидетелски показания се открива, че Асен Асенов е предоставял стаи в хотела от февруари 2014 година до 19.05.2020 година, нает от него в качеството му на шеф на компания, на седем жрици, както и на турския жител М. Г. и на други неустановени лица за осъществяване на полови сношения и блудствени дейности. Срещу това той е събирал от жриците такса от 5 евро на клиент.

Освен това в интервала от март 2014 година до 19.05.2020 година в Пловдив и в с. Войводиново е правил покупко-продажби с имущество – възнаграждение на наем и закупуване на коли с парични суми, за които е знаел, че са добити от него посредством осъществено закононарушение.

Сделките с имущество са на обща стойност 383 963 лв..

По-големият брат Стефан Асенов – Менду /49/, прочут като Лихваря от Аджисан махала, са подвигнати четири тежки обвинявания.

Той е обвиняем за това, че:

– без надлежно позволение е правил по занимание банкови и други финансови покупко-продажби – разпределяне на заеми,като от тази активност е предизвикал обилни вреди и е получил обилни непозволени приходи – закононарушение по член 252 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс,

– при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на данъчно задължено локално физическо лице, е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като е удостоверил лъжа в подадени пред Търговско дружество на НАП-Пловдив годишни данъчни заявления – закононарушение по член 255 алинея 3 във вр. алинея 1 т. 2 във вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

– при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество, като причинител, с Асен Асенов, негов брат, е склонявал към проституция други лица, като действието е осъществено с користна цел във връзка с две и повече лица – закононарушение по член 155 алинея 5 т. 3 във вр. алинея 3 във вр. алинея 2 във вр. член 20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс,

– при изискванията на продължавано закононарушение, като причинител, в съучастничество, с Асен Асенов, като помощник, и с 43-годишната К.С., също като помощник, е направил финансови интервенции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са добити посредством тежко съзнателно закононарушение –лихварство, данъчни закононарушения и даване на пространства за проституция – закононарушение по член 253 алинея 4 във вр. алинея 1 вр член 26 ал.1 във вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Като обвинена за пране на пари, е привлечена и 43-годишната жена, с която Менду живеел на брачен начала.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР